"Celu karijeru bih dala za jedno unuče" Mira Banjac otvorila dušu o sinu Branislavu, pa otkrila zašto se nikada nije ponovo udala

07.07.2023

20:17

0

To joj je neostvarena želja

"Celu karijeru bih dala za jedno unuče" Mira Banjac otvorila dušu o sinu Branislavu, pa otkrila zašto se nikada nije ponovo udala
Mira Banjac - Copyright ATA Images/Antonio Ahel

Čuvena jugoslovenska glumica Mira Banjac uskoro proslavlja 94. rođendan, a iako je odavno u penziji, Mira i dalje tumači uloge u raznim filmskim i serijskim ostvarenjima. Tako će se uskoro oprobati u ulozi gospođe Olge Aslanove u seriji "Zakopane tajne".

Mira je samo godinu dana posle sticanja diplome, 1951. godine, dobila sina Branislava Jovanovića. Međutim, brak sa ocem njenog sina ipak nije potrajao.

- Često u životu očekujemo jedno, a dogodi se nešto drugo. Andrej Jovanović, inženjer po struci, bio je moja velika ljubav. Udala sam se za njega kad sam imala 24 godine. Oboje smo s radošću čekali Branino rođenje i to je ubrzo bilo jedino što nas je spajalo - rekla je Mira jednom prilikom.

ATAImages/ Antonio Ahel
Mira Banjac

Razveli su se kad je sin imao pet godina

- Shvatili smo da nismo jedno za drugo, da se potpuno razlikujemo, da smo drugačiji. Nije bilo ružnih scena, prebacivanja i mučenja. Razdor i odsustvo bliskosti lebdeo je u vazduhu. Zbog neslaganja naravi, različitih ciljeva, izabrali smo najbolje rešenje - razvod. Razišli smo se kad je Brana imao pet godina, tako da razvod nije bio traumatičan za dete.

Bivši supružnici ostali su u prijateljskim odnosima sve do Andrejeve smrti.

- Nikada se više nisam udala, a Brana je bio i ostao moj voljeni i obožavani sin, moja najveća ljubav. U momentu razvoda Brana je bio suviše mali da bi dobio „drugog oca“, a kasnije, kad je porastao, „drugi otac“ mu više nije ni bio potreban - izjavila je legendarna glumica.

Mira nikada više nije javno predstavila nijednog svog partnera, a kako je istakla, nije joj nedostajalo poštovanje muškaraca, jer je imala ljude koji je vole.

ATA Images/Antonio Ahel
Mira Banjac

Sin joj je bio prvak u dizanju tegova

Branislav Brana Jovanović, u mladosti državni prvak u dizanju tegova, radni vek proveo je kao snimatelj na televiziji, a danas je u penziji.

Brana je i lovac, hobi mu je izrada nameštaja, pa je Miri napravio biblioteku i crvenu kuhinju. Posle razvoda od supruge nastavio je da živi sa majkom u porodičnom stanu u Novom Sadu.

- Ne da Bog sve. U životu postoji ravnoteža, ali, nažalost, tu ravnotežu dobijete kasnije. Valja se rasporediti: koliko dajete profesiji, a koliko životu. Ostala sam uskraćena za unuče, ali to je takva sudbina. Zaista bih dala celu moju karijeru za to jedno dete, ali nije se dalo - iskreno je priznala pre nekoliko godina Mira, prenosi "Hello".

ATAImages/ Antonio Ahel
Mira Banjac

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike