"Gledam ga i kažem - Ubio sam čoveka" Bolna ispovest Milana Kalinića i njegove supruge o stravičnom udesu koji je izazvao

28.06.2023

09:52

0

Otkrio kako jedan sekund nepažnje može da ti uništi život

"Gledam ga i kažem - Ubio sam čoveka" Bolna ispovest Milana Kalinića i njegove supruge o stravičnom udesu koji je izazvao
Milan Kalinić - Copyright Printscreen/YouTube, K1 Televizija

Glumac i voditelj Milan Kalinić zamenio je uloge sa suprugom Sandrom Kalinić, i tom prilikom u jednoj emisiji progovorio o traumatično životno iskustvo koje se dogodilo pre osam godina.

Porodica Kalinić doživela je saobraćajnu nezgodu, a agonija kroz koju su prošli tom prilikom, promenila ih je iz korena. Sandra i Milan su sada u otvorenom razgovoru otkrili detalje stresnog događaja i priznali kako se nose sa tim danas.

- Preživeli smo jedan težak i stresan događaj. Napravio sam jednu stvar kad su mnogi mogli da ne prežive. Tada sam shvatio koliko u životu u sekudni može sve da se promeni, i koliko je dragoceno da uživaš u svakom trenutku i savkoj sekudni - sećao se Milan, a njegova supruga se nadovezala: "U pitanju je saobraćajni udes koji se dogodio na Kopaoniku 2015. godine".

"Krivina smrti"

Supružnici i njihovo dvoje dece, Vuk i Tea, krenuli su na odmor na poznatu srpsku planinu, a nisu ni slutili da ih na tom putovanju čeka životno iskušenje.

- Krenuli smo na Kopaonik na skijanje. Vuk je tada imao tri i po godine, a Tea šest i po, pred polazak u školu. Prelep dan, ali pre toga je pao sneg. Sneg se topio, a na kolovozu je bilo vlažno. To je za onoga ko vozi najgore. Idemo i u kolima je divna atmosfera. Već smo prilazili Brusu i nailazimo na kobnu krivinu, ona se inače zove Duga krivina. Meštani su je nazvali "Krivina smrti". Nisam jurcao, vozio sam normalno. Zaokrenuo sam, dodao sam gas misleći da izlazim iz krivine. To je bilo dovoljno. To su bili mađarski državljani u dva automobila. Prvi automobil uspeva da me izbegne, dok je u drugom automobilu bio manje vičan vozač. Mi, bukvalno imamo direktan sudar sa automobilom. To je strašan trenutak - seća se Kalinić.

- Sad ne znam iz ugla kao vozača. Iz ugla suvozača, sećam se tupog udarca i da sam ti uzviknula: "Jao, Milane!" - dodala je Sandra.

"Mislio sam da sam ubio čoveka!"

Printscreen/YouTube, K1 Televizija
Milan Kalinić

- To je bio stravičan udarac. Od siline smo se okrenuli na skroz drugu stranu. Stravičan trenutak. Tada čovek nije pri sebi. Tada sam shvatio, imao sam potpuno razumevanje za ono što čujete kada se desi neka strašna nesreća da je neko pobegao. Ne treba odmah osuđivati tu osobu. Zato što u tom trenutku vi ne vladate situacijom. Meni se ništa nije desilo, samo sam rukom udario, ali to je toliki stres, kao da izlaziš iz sopstvenog tela, kao da ste u nekom magnovenju. Bukvalno, tada ne odgovarate za svoje postupke. Ja sam odreagovao kako treba, ali razumem ljude koji tako ne odreaguju. Tea i Vuk počinju da urlaju, a ti si u šoku i histeriju. Bog je to napravio, verovatno, iz valjanih razloga. Naš auto je bio veliki, drugi manji. Svi su poispadali iz tog automobila - priča potreseni Kalinić.

Sandra Kalinić ističe da se trudila da ostane, koliko toliko pribrana, zbog dece.

- Morala sam da budem pribrana zbog dece. Oboje su imali hematome na glavi. Tebi je otekla ruka. Niko od ljudi koji su prišli da pomognu, nisu verovali da je bilo preživelih. Oni su svi poispadali. Ispale su skije, koferi... - kaže Milanova supruga.

Printscreen/YouTube, K1 Televizija
Sanadra Kalinić

Kalinić je potom otkrio detalje agonije usled samog udesa.

- Gledam sve te ljude, oni se deru, šok... Prilazim kolima i zatičem situaciju, vozaču je bio volan u grudnom košu. On je bio nagnut nad volanom i leži sa otvorenim očima. Vidim mrtvog čoveka. To je najgori trenutak u mom životu. Vidim čoveka koji ne daje znake života, on je mrtav. Gledam ga i kažem sebi: "Ja sam ubio čoveka!" Osećam da sam van sebe, okrenuo sam se autu, gledam tebe, Teu i Vuka. Kažem sebi: "Ti si uništio život svima! Uništio sam mojoj deci život!" To je pakao, kraj, gotovo. Nema više nikakvog života. Okrećem se ka ovom čoveku, gledam ove ljude... Kreće da mi se vrti u glavi. To je šok u kom ne znam šta da radim, kome da pomognem. Kraičkom oka vidim, da mu mali prst radi i cela ruka. On je samo bio u stanju šoka par sekundi, došao je sebi. Brzo optrčavam auto, čupam, lomim sve. Hitna pomoć i policija su se pojavili neverovatnom brzinom - priseća se Milan, te otkriva da je mađarski državljanin koji je bio za volanom na sebi imao najmanje povreda za razliku od ostalih putnika, ali je jedino bio životno ugrožen.

"Najveća agonija mog života"

Mađar koji je bio za volanom ubrzo je prevezen za Beograd. Nesreća je bila u tome što je bio invalid, koji je imao operaciju na srcu i ima samo jedan bubreg, a nakon nesreće je imao unutrašnje krvarenje.

- Doktor mi je rekao: "Milane, on do Beograda sto posto neće preživeti". Petnaest - dvadeset dana koliko je to trajalo je bilo najveća agonija mog života - priznaje Milan Kalinić.

Porodica Kalnić prošla je kroz niz neprijatnosti nakon udesa, ali ova priča dočekala je srećan kraj za sve aktere i poslužila za nauk.

- Mi smo svi preživeli, nastavljamo pozitivno - istakao je glumac na kraju ispovesti u emisiji "Preživeli" na "K1" televiziji.

Printscreen/YouTube, K1 Televizija
Sanadra Kalinić

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike