"Pio je, to je bilo strašno" Meštani Mrčajevaca razvezali jezik o Miroslavu Iliću: U rodnu kuću je uložio bogatstvo

17.06.2023

16:37

1

Planira da se vrati u zavičaj

"Pio je, to je bilo strašno" Meštani Mrčajevaca razvezali jezik o Miroslavu Iliću: U rodnu kuću je uložio bogatstvo
Miroslav Ilić - Copyright M.M./ATAImages

Miroslav Ilić nedavno je proslavio jubilarnih 50 godina karijere koncertima u Štark areni. Poznato je da je jedan od najpopularnijih narodnih pevača rodom iz Mrčajevaca, zbog čega ponosno nosi nadimak "Slavuj iz Mrčajevaca".

Tamo je odrastao i pohađao školu, a njegovi meštani su sada progovorili o poznatom pevaču u emisiji "Metar moga sela" i otkrili da pevač redovno posećuje svoj zavičaj, a neki tvrde i da planira da se vrati.

- To mi je dever. Njegov deda i mog muža deda su rođena braća. Majka mu je umrla mlada, pre nego što sam ja došla u Mrčajevce, a otac mu je umro pre sedam godina - ispričala je Milena Ilić, snaja pevača.

Printscreen/Pink TV
Miroslav Ilić

U renoviranje rodne kuće uložio bogatstvo

- Ne mogu da rastumače plan. On im objasni, oni... Ceo dan su oko toga bili. Dolazili su i drugi stručnjaci nisu mogli da reše. Na kraju, prošle godine, dolazila je jedna ženska osoba kod nas, mnogo je prošla, kaže: "Svuda sam prošla ali lepše urađeno potkrovlje nisam videla" - ispričao je Mićo.

Snaja popularnog pevača je objasnila kako su tekli radovi oko kuće.

- Nije bataljivana kuća, ona je ostala, samo je proširena u vis i temelj, dokle je kopan, pored je naliven... Ćerka i zet najviše dolaze, pošto imaju i bazen dole... I zet obožava da dođe, da vidi - kaže Milena Ilić snaja popularnog pevača i dodaje:

- Ranije je voleo da dođe, da sredi dvorište da počisti. Nekada je pomagao i roditelju oko posla, oko poljoprivrede. Sad ima tu neke ljude koji mu održavaju i dvorište i imanje. Evo tu su njegove šljive, tu preko kanala, to je kupio pre nekoliko godina. To je prvo bilo njegovog oca, on je to prodao, pa je Miroslav posle kupio, da se vrati u njegove ruke.

Iako je već otišao u penziju Miroslav još uvek nije doneo odluku da se preseli u rodne Mrčajevce.

- Ima ovde lepo sređeno, ali ja mislim lično da mu je lakše tamo u Beogradu. Ima on nekoliko stambenih objekata, šta ja znam... Ovde je lepše leti - kaže jedan komšija Miroslava Ilića koji je njegovom ocu dok je bio živ dosta pomagao.

- Vuče ga selo, ima dole lep voćnjak, šljive, kuća, ali... metar moga sela Amerika cela - kaže meštanin Mrčajevaca koji nam je ispričao i da je sa Miroslavom išao na mnoga putovanja.

- Mi smo generacija maltene, ja sam samo stariji od njega dve tri godine, ali ja sam noći i noći provodio sa njim i ovde i u Beogradu. Hrpa ploča, članaka, sad kad bih vam to iznosio, to bi bilo sat vremena.

Jedna sugrađanka je otkrila i kakav je bio kao mlađi i da li su devojke jurile za njim.

- Ja sam njegova drugarica iz detinjstva. On je bio ekstra uvek i ostao je ekstra. On je naše Mrčajevce podigao dokle ih je podigao. Njemu smo zahvalni barem oni koji nešto znaju i koji znaju da cene nešto - kaže meštanka Mrčajevaca koja je ponosna na Miroslava Ilića, a na pitanje da li je oduvek pevao, da li je pevao devojkama kaže:

- Pa da vam kažem, on je imao tu devojku koja je moja drugarica dobra, ja sam im bila kao neka vrsta poštara. Ona je moje generacije, meni je kuća tu, ovde, u centru... Družili smo se, putovali smo u školu, bilo nam je mnog lepo, imali smo mnogo dobro društvo. Nemam ništa loše da kažem za Miroslava Ilića, ekstra čovek, uvek je bio ekstra iz divne je porodice, ima divnu ima suprugu divnu, divnu decu, nemam šta da kažem.

Miroslav Ilić, Youtube screenshot „Hype music"
Miroslav Ilić

- Jesu ga volele devojke, ali on nije varao svoju devojku - rekla je i otkrila da joj je omiljena pesma Miroslava Ilića "Jesen sedamdeset i neke" zato što je to, kako ističe, njihovo doba.

"Jedno vreme je pio"

- Ja i Miroslav smo se godinama i godinama družili. Ja sam ga među prvima sa obrenom i vodio na koncerte. Dok nije kupio kola ja sam ga i vozio po koncertima. On je izuzetno dobar čovek. Jedno vreme je pio i to je bilo toliko strašno. Ja se sećam jednog momenta kada smo bili u Vrnjačkoj Banji kada se toliko napio, da smo njegova žena i ja došli kući, moja žena ostala da ga dovuče. Tako da, on je dobar čovek ali je imao taj porok da je pio, međutim sada više ne pije - ispričao je prijatelj pevača, Milorad Jevdjović i dodao:

- Sve što sam od njega tražio on je želeo da ispuni da pomogne, da organizuje. Mi smo ovde nejga zvali pevač, nismo ga zvali Miroslav. Voleo je da sedne tu u kafanicu da igra poker, da igra karte sa ljudima... E jedino što mu je bila mana nije dao niko da plati piće. Zato smo mnogo puta izbegavali i da odemo jer nije dozvoljavao niko da plati piće, plati večeru, to je on došao u svoje Mrčajevce, u svoj metar svoga sela. Sad, kako će biti kada se vrati, napravio je pristojnu i lepu kuću. Planira da dođe da živi u Mrčajevcima, da nastavimo da se družimo.

ATAImages/ M.M.
Miroslav Ilić

(Blic)

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike