Nada Blam se dva puta udavala: Prvo „da" sam rekla u mini suknji, na užasavanje rodbine!

14.06.2023

23:05

0

Glumica svoje velike ljubavi i te kako pamti, ali prema sopstvenom priznanju, sve ostalo iz života joj je - ostalo u fragmentima

Nada Blam se dva puta udavala: Prvo „da" sam rekla u mini suknji, na užasavanje rodbine!
Nada Blam - Copyright Printscreen Hype TV

Nada Blam prisetila se svojih velikih ljubavi, te oba puta kada je izgovorila sudbonosno „da" gostujući u emisiji „Na terapiji sa Slavicom Đukić Dejanović", koja se prikazuje na televiziji „Blic". Već u studentskim danima, naime, ova glumica je bila udata žena - i to za kolegu.

- To je bila prva, velika ljubav. To su ti studentski brakovi koji su prepuni romantike. To su brakovi u kojima, kako ja kažem, i fizički porasteš nekoiko santimetara i to je veliko pitanje da li će se to odražati i očuvati s obzirom na to da se čovek menja i ti odjednom vidiš da li je to to što si ti video pre nekokiko godina - počela je ona, pa nastavila o tome koliko je samo šokirala rodbinu pošto se na venčanju pojavila u miniću.

„Kao i svaki buntovnik..."

- Mi smo napravili pravo venčanje i to je sve bilo jako lepo, ali sam ja imala kao i svaki buntovnik, mini suknju, na užasavanje rodbine, jer ja sam imala jako lepe noge i onda sam rešila da imam mini suknju, a sve su vančanice dugačke. Ja sašila venčanicu, mini suknju, velike štikle i strašno sam se pravila važna kako sam ja posebna mlada sa mini sukjnom. To mi je bilo neko veliko zadovoljstvo. Nisam ni znala koliko sam bila lepa - komentariše ona.

Taj brak, pak, nije joj dugo potrajao, a na pitanje da li je bilo patnje Nada odgovara:

Nada Blam, Tanjug/Miloš Milivojević
 

- Pitanja koja postavljate su nešto što je nemoguće odgovoriti jer pod dejstvom života, hormona, ludila koje mi živimo ja sam dosta toga zaboravila. Nisam pila, nisam se drogirala, ali ne znam gde mi je bio mozak. Ja samo pamtim fragmente, kao da sam lebdela, to su te godine kada si potpuno lud i ne znaš uopšte, samo ponešto zapamtiš. Ja ceo život pamtim samo poljupce neke, samo neku erotiku pamtim. Ja ne znam ni šta sam jela, kada sam se kupala... Sada recimo u voim godinma kada ustajem ujutru, šta sve ja moram da uradim, moram da uradim ovo, da uradim ono, čitav niz stvari mora da bude na mestu da bih ja mogla da izađem iz kuće.

- Ja uopšte ne znam kako sam ja to ustajala u pet minuta pre probe, šta sam ja oblačila, kada saa jela, ja ništa ne znam, vi mene možete da pitate samo o ljubavi, ja jedino to pamtim - objašnjavala je.

Svakako, naglasila je i da jednako dobro pamti i rastanke.

- Pamtim i rastanke, ja sam ostavljala, mene su ostavljali, bilo je tu svega. Mogu se pohvaltii dosta bogatim životom, ja sam se baš bacila u život, onako... - priča Nada.

Još jedna velika Nadina ljubav bio je svakako i otac njene ćerke.

„Kakav Orson Vels, to je jedna budala!"

- Sve su to bile ljubavi...  Pa to je samo strast. To je sve samo strast, tu mozga nema uopšte. Ja nemam mozak uopšte više, tada nisam imala, sad ga imam, ali sad je kasno, sad ne mogu ništa, sad mogu samo ovako da pričam, ali mozga nisam imala uopšte, ja sam imala samo osećanja i zamišljanja. Nikada neću zaboraviti, to nije on, to je jedan drugi, ali nije ni važno, ja sam volela film „Treći čovek". U tom filmu Orson Vels je jako erotičan, jako je fantastičan, jedna persona u mantilu sa šeširom, duboki glas onako i ima jedna scena gde je kaldrma i kapija, on izviruje iz te kapije, izlazi, vidi mu se pola lica, čuje se božanstvena muzika, to je padanje u nesvest...

- Ja nikada neću zaboraviti kako sam ja mog jednog dečka videla i kako sam ja čula tu muziku i kako sam ja mislila da je on Orson Vels! Tako sam fantazirala, to sad znam. I, vidim jednog dana, posle jedno tri, četiri godine, pa to uopšte nije Orson Vels, to je jedna budala, to sam ja u mojoj mašti... Mi izmaštamo našu ljubav i što imamo više mašte to možeš tragičnije da završiš - govori glumica, pa nastavlja o drugom braku u kom je dobila naslednicu Saru.

Nada Blam, Mateja Stanisavljević/ATAImages
 

- Teško sam se snalazila, veoma teško. Prvo, bila sam dosta opsednuta sobom, to su te godine kada ti samo misliš na sebe i dođe jednog dana dete i odjedanput ako su ti svi uglovi bili poremećni dođeš u prav ugao. I prav ugao te vrati, glavu ti vrati jer dete ne zna, ne može ništa samo, moraš ti sve da radiš. Ja se sećam tog izlaska iz bolnice...

- To mi je ostala kao potpuna koma, ja sam zamilšljala dok smo mi vodili ljubav, mi se volimo i sve to i tu krevetac, tu beba i tu tačka. I onda, izlazim iz bolnice, u nosiljci, kako se beba izvodila iz bolnice, ja gledam u živog čoveka od tri i po kilograma i živ čovek spava, moja ćerka spava. I ja sad kažem: „Šta ću ja sad kad se ona probudi? Šta da radim?" Ja ništa ne znam. Gledam sa takvim strahom, to, taj strah, pamtim gledanje u bebicu koja spava i paniku u glavi, malo je reći panika, ne znam je l' ima neko stanje još gore od panike. Donosim kući bebu i počinje moj život. To je to merenje vremena pre i posle. I erotike i sve, počinje sve potpuno da se menja, sve.

Brat, Miša Blam

Nada se u okviru pomenute emisije dotakla i pokojnog brata Miše. Zbog njega je, kaže, izrasla u borbenu ženu, jer su se njih dvoje stalno takmičili.

- Lepo je bilo moje detinjstvo, emocije su najviše vezane za brata i ono što je vrlo interesantno da kažem, a to je da sam baveći se glumom i naravno pedagoškim radom naučila da prepoznam ljude koji su jedinci, zahvaljujući mojoj ćerki, ali prepoznam ljude koji imaju brata ili sestru, kada pričam sa ljudima najšešće znam da li imaju sestru, brata ili su jedinci. Ja imam brata i imam tu vrstu borbenosti u životu, zato što sam imala starijeg brata. Kada neko ima četiri godine, a neko osam, to je dečak, ti moraš da se boriš za opstanak, to je zapravo modla iz koje sam izašla - izjavila je ona pa dodala kako je umela da bude i „jako pokvarena" u takmičenjima s njim, jer je želela „sve kao i on".

Miša je, podsetimo, bio džez muzičar, publicista i pedagog. Preminuo je iznenada 19. juna 2014. godine i sahranjen je na jevrejskom groblju u Beogradu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike