Frajle traže pravdu na sudu: Bivša menadžerka hoće da im oduzme naziv benda, a velika izdavačka kuća im preti armijom advokata

06.06.2023

12:15

0

One će same sebe zastupati

Frajle traže pravdu na sudu: Bivša menadžerka hoće da im oduzme naziv benda, a velika izdavačka kuća im preti armijom advokata
„Frajle" - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Članice muzičkog sastava Frajle - Nataša Mihajlović, Nevena Buča i Jelena Buča, sukobile su se s bivšom menadžerkom Lidijom Samardžijom oko naziva benda, a potom i sa izdavačkom kućom zbog polaganja prava na svojinu.

Pre nekoliko dana hrvatski mediji objavili su tekst u kojem su izvestili da će u septembru biti održano prvo ročište na sudu u Zagrebu između Frajli i "Kroacija rekordsa", a glavni akcenat stavili su na to što će one same sebe zastupati na sudu, za razliku od suprotne strane, koja ima mnogo advokata.

24sedam/M.M.
Frajle

Sada su se oglasile o problemu, koji će morati da reše na sudu.

- Sudski sporovi protiv "Cepelin medije Zagreb" i "Kroacija rekordsa" samo su deo borbe grupe The Frajle da nam se vrate prava koja su nam bespravno oduzeta, a u koja smo godinama investirale i emocije i novac. Advokati kojima se hvali suprotna strana nama nisu potrebni jer je na našoj strani istina, pravo i pravda. The Frajle će se uvek braniti, bez obzira na moć onih koji ih ugrožavaju i višegodišnju torturu koju nam razna nesavesna lica priređuju. Isto važi i za pokušaj prisvajanja naziva benda od strane bivše menadžerke, koja za tako nešto nema nikakav osnov.

S obzirom na 14 godina dugu karijeru, predan rad, posvećenost muzičkom stvaralaštvu i publici, The Frajle žele da potvrde da je pošten rad jedini ispravan put kojim će nastaviti da i dalje idu. Nažalost, ovo naše opredeljenje podrazumeva da nekada, u cilju sopstvene zaštite i postizanja pravde, moramo da se obraćamo nadležnim institucijama - navele su one, dok se zasad predstavnici "Kroacija rekordsa" nisu oglašavali za mediji povodom ove teme.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike