Kako su „Frajle" postale trio? Sad se tako spremaju za PZE23, a evo šta se krije iza odlaska Marije Mirković!

02.03.2023

19:40

0

„Frajla Mara" otišla je iz benda posle 12 godina lepe saradnje

Kako su „Frajle" postale trio? Sad se tako spremaju za PZE23, a evo šta se krije iza odlaska Marije Mirković!
„Frajle" - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Kada je Marija Mirković rešila da napusti „Frajle" posle 12 godina i na društvenim mrežama oprostila se od Nataše Mihajlović, te Nevene i Jelene Buče. Iako nije bilo nikakve drame, svakako joj i nije bilo svejedno jer, kako je istakla, rastanci su uvek tužni.

Sa druge strane, objašnjavajući šta se tu zbilo, trio koji se sada priprema za „Pesmu za Evroviziju" dotakao se brojnih detalja u razgovoru za „Hello", zajedno sa „odbeglom Frajlom" koja je objasnila kada se tačno okrenula autorskom radu pa krenula put solo karijere.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Frajle (@thefrajle)

 

- Mi smo još ranije planirale da napravimo pauzu i skupimo energiju za ono što nas čeka, a onda se desila korona. Ja sam se, u međuvremenu, okrenula autorskom radu sa drugima, što mi je donelo i dosta obaveza. Shvatila sam da više ne mogu da se posvetim bendu, jer u toj priči postoji mnošto pratećih stvari - izjavila je Marija za pomenute medije zbog koje su se, inače, devojke i okupile isprva, odnosno jedne njene ne tako srećne ljubavi.

- Morala sam da donesem takvu odluku, veoma tešku i za mene i za ceo tim, ali verujem da će se iz nje roditi nešto dobro. Na kraju dana, postoji razlog zašto se stvari događaju u određenom trenutku. Ponosna sam na vreme koje smo provele zajedno. U bendu sam „odrasla“ kao muzičar, mnoge pesme napisala sam inspirisana onim što nam se dešavalo... Sve to ostaje u najlepšoj uspomeni - dodala je, pa otkrila da li će biti deo starog sastava makar na koncertima.

- Zvuči lepo i lako, ali nije baš tako. Nastupi iziskuju čitav niz akcija, putovanja, vežbanja, gostovanja... Ne funkcioniše to baš u fazonu: „Ej, čujemo se sutra, a prekosutra se vidimo na svirci“ - rekla je ona, na šta se Jelena nadovezala:

- Neizvodljivo je, naročito ako imate više nastupa mesečno u različitim krajevima regiona. Ono što staje u dva sata na sceni samo je finalni proizvod, tek deset odsto posla. Niko ne vidi onih devedeset koji ostaju iza kulisa. Od prvog dana, od maja 2009. godine, mi smo bile u istoj postavci. Iz ove perspektive to deluje neverovatno, čak i za muški bend. Kada se na okupu nađu žene, pa još četiri, niko im ne prognozira dugovečnost.

„Ovo nije kraj!"

- Da odmah razjasnimo, nije kraj. Nas tri nastavljamo sa radom, „Frajle“ i dalje postoje. Svi odloženi koncerti biće održani čim se steknu uslovi - istakla je bila Nevena, prenose domaći mediji pisanje „Hello-a", a Nataša je zatim kazala:

- Oni što su voleli Makicu, njima se izvinjavamo... (smeh).

- Biće čudno i meni bez njih i njima bez mene. Sledi novi početak za obe strane, sasvim drugačija dimenzija. Ali, sigurna sam da će sve na kraju ispasti odlično - otvorila je još dušu Marija.

- Mi smo uvek bile tu za publiku, privatni život smo pomerile u senku. Korona je oslobodila prostor za neke druge stvari. Ja sam se posvetila sam se pisanju knjige, Nata je počela da svira klavir, Nevena radi svoje emisije... - objasnila je Jelena, pa je onda Nataša izjavila:

- Sad ćemo samo imati gitaru manje, ali ja sam vežbala klavir, pa mogu da uletim (smeh). Moramo Nevenu da stavimo u sredinu, zbog gitare, samo je problem što smo Jelena i ja jako nemirne i volimo da skačemo. Neće joj biti lako, ali bar će se osećati kao rokenrol zvezda.

Iako su sada postale trio, ne žele da im se priključi neko nov.

- Ne, niti bi imalo smisla, posle toliko godina - kratko je rekla Nataša.

- To bi onda morao da bude konkurs za specijalca. Svašta treba izdržati, odsustvo od kuće, nedostajanje dragih ljudi... Morate da zaboravite na mnoge važne stvari, bukvalno kao da ste u vojsci - objašnjava Jelena.

Ovo-ono

„Bitlse“ je „rasturila“ Joko Ono, a „Frajle"...

- A nas ovo-ono! (smeh) - nasmejala se Jelena u ovom intervjuu.

- Bilo bi lakše da se pojavio neki frajer, pa da je jedna odlučila da se preseli u Kanadu - dodala je onda Nataša.

- Kao što su „Spice Girls“ prestale da rade kada se pojavio Bekam - nadovezala se opet Jelena.

- Taman smo zaradile milione kao one (smeh) - dodala je Nataša u pozitivnom tonu, za pomenuti magazin.

Podsetimo, „Frajle" će se publici i stručnom žiriju predstaviti na „Pesmi za Evroviziju" tokom druge polufinalne večeri, 2. marta, pod rednim brojem pet i sa pesmom „Neka, neka".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Frajle (@thefrajle)

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike