Ranjeni Srbin sa Kosova je stric Ace Sofronijevića: Svim srcem sam tu za bilo kakvu pomoć

30.05.2023

12:58

0

Harmonikaš je ispričao kako se oseća zbog nereda na Kosovu i koja saznanja ima

Ranjeni Srbin sa Kosova je stric Ace Sofronijevića: Svim srcem sam tu za bilo kakvu pomoć
Aleksandar Sofronijević - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Neredi na Kosovu i agresija koju Aljbin Kurti vrši nad Srbima, kulminirali su juče, a jedan od  brojnih ranjenih na KiM je rođak Aleksandra Sofronijevića.

Kako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio juče, najteže su povređeni Dragiša Galjak, portir iz Kosovkse Mitrovice, Dragiša Milović, bivši predsednik Zvečana i Časlav Sofronijević. Upravo među njima je i stric poznatog harmonikaša, koji je ispričao kakva saznanja ima.

- Časlav je moj stric, ali malo dalji, nije rođeni. Nažalost, nismo u kontaktu. Naša porodica je velika, ima nas mnogo i na Kosovu, pa nisam sa svima u kontaktu - rekao je najpre, a zatim opisao kako se oseća povodom sukoba na Kosovu.

TANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM
Sukobi na Kosovu

- Jako mi je žao što se ovo dešava našem narodu dole. Ovim putem želim da im kažem da sam svim srcem uz njih i da im stojim na raspolaganju za bilo kakvu pomoć - poručio je Sofra za Telegraf.

Inače, ovo nije prvi put da je jedan od članova Acine familije povređen tokom nereda na KiM. Njegov rođak iz Zvečana, Srećko Sofronijević, ranjen je pre dve godine kada je tzv. država Kosovo poslala policiju na narod, te pucala na ljude koji su se okupili da odbrane svoj grad.

- Tačno je, to je moj rođak preko oca. Za ranjavanje mi je javila tetka, bio sam na snimanju tada i vest me je šokirala. Srećom dobijam informacije da će biti dobro, javlja mi familija, oporaviće se on - istakao je tada Sofronijević.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike