Ko je bio jutjuber Mirko Rašić koji je pronađen mrtav: Razbijao je predrasude i postao najpopularniji auto-mehaničar u Srbiji (FOTO)

23.05.2023

14:57

0

Uticao je na mlade svojim videima

Ko je bio jutjuber Mirko Rašić koji je pronađen mrtav: Razbijao je predrasude i postao najpopularniji auto-mehaničar u Srbiji (FOTO)
Mirko Rašić - Copyright Printscreen/YouTube/Mirko Rašić

Prema prvim informacijama, kako mediji prenose, poznati jutjuber Mirko Rašić (33) izvršio je samoubistvo u jednoj hali u Surčinu.

Mirko je bio auto-mehaničar i influenser iz Beograda, a od devete godine radio je sa ocem. Poslednjih godina postao je influenser iz oblasti mehanike i automobilizma, a na platformi Jutjub pratilo ga je skoro 150.000 ljudi.

Sa svojim pratiocima redovno je delio stručno znanje, a njegov način interpretacije na mrežama privukao je veliki broj zaljubljenika u mehaniku i automobile.

- Cela ideja je potekla od toga što mi je dojadilo da nas auto-mehaničare gledaju stereotipski, generalizuju da smo prevaranti koji želimo pre svega da uzmemo što više para ljudima i da im ne popravimo auto kao što bi oni želeli, i da uglavnom nismo pismeni, elokventni, da smo prljavi i da smo zaista nipodaštavani u društvu - ispričao je Mirko pre nekoliko godina u emisiji "Viral".

Mirko je razbijao predrasude da su auto-mehaničari prljavi, a često i nepošteni majstori.

Svojim Jutjub kanalom Rašić je motivisao i ohrabrio hiljade adolescenata da se školuju u ovom smeru, učeći na njegovom svetlom primeru.

Printscreen/YouTube/Mirko Rašić
Mirko Rašić

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike