Bolna ispovest Marka Bulata o rođenju ćerke: Imala je samo 950 grama, borili smo se za njen život

20.05.2023

11:41

0

Njegova naslednica Dorotea je tri meseca provela na Institutu za neonatologiju, a danas je zdrava devojčica

Bolna ispovest Marka Bulata o rođenju ćerke: Imala je samo 950 grama, borili smo se za njen život
Marko i Marija Bulat - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Marko Bulat i njegova supruga Marija preživeli su pravu dramu kada se pevačeva supruga iznenada porodila u šestom mesecu trudnoće. Bulat je 20 godina čekao da dobije dete, a kada je došao taj trenutak, on nije mogao da se raduje, jer su se lekari borili za život njegove naslednice

- Moja ćerka je na rođenju imala kilogram i 150 grama, pa je spala na 950 grama. Mesecima se borila za život! Ipak, pregurala je sve i zato je dobila ime Dorotea, što znači Božji dar! I u septembru kreće u prvi razred osnovne škole - priča Bulat i priseća se teških trenutaka kroz koje su prošli:

ATAImages/ Antonio Ahel
Marija i Marko Bulat

- Kad sam Mariju doveo u porodilište, nije imala kontrakcije, ali je imala bolove. Doktori su videli da se otvorila pet centimetara i da joj je pukao vodenjak. Rodila je Doroteu, koja je tri meseca provela na Institutu za neonatologiju. Sve vreme je bila u inkubatoru i polako se razvijala. Davali su joj kiseonik i grejali joj oči lampama kako bi joj se razvio vid. Toliko je terapijica primala da više nisu imali gde da je bodu, pa su je boli u čelo. Bila je sva modra - priča Bulat i dodaje: 

- Marija i ja smo svakog dana išli kod nje u posetu. Glavna sestra nam je rekla da ne dolazimo sa negativnom energijom, već sa pozitivnom, jer deca sve osećaju. Držao sam je za nogicu i pričao joj. Nisam slavio Doroteino rođenje jer nisam mogao da se radujem, ipak smo se borili za njen život. Čekao sam 20 godina da mi je Bog da, a zatim sam razmišljao da li će mi je uzeti. 

I taman kad je pomislio da će sve biti kako treba, jedna noć je bila presudna: 

ATAImages/ Antonio Ahel
Marko i Marija Bulat

- Posle mesec i po dana, rešio sam da okupim prijatelje i da proslavimo njeno rođenje. Međutim, Marija je pozvala bolnicu i pitala kako je beba Bulat. Rekli su joj: „Ne znamo šta da vam kažemo... Ne znamo da li će preživeti noć." To mi je bila najgora noć u životu. Molili smo se Bogu da sve bude kako treba, jer znamo da je sve Božja volja.

Mala Dorotea je provela tri meseca na Institutu za neonatologiju, i taman pošto je izašla, situacija se zakomplikovala, ali je ubrzo opet završila u bolnici.

ATAImages/ Antonio Ahel
Marija i Marko Bulat

- Doveli smo je kući, malo vremena je prošlo i Marija je sa ćerkom završila na Institutu za majku i dete. Beba je imala problema sa krvnim sudovima u glavi, a potom i sa plućima - priča Marko i otkriva da je Dorotea danas zdrava i srećna devojčica:

- I dalje sam zabrinut za nju. Kada imate decu, brinete celog života. Nikad ne možete da budete skroz opušteni - ispričao je Marko Bulat za Informer.

Inače, pored ćerke Dorotee, Marko i Marija imaju i četvorogodišnjeg sina Savu.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike