Sahranjena Lana Toković: "Tvoja ljubav je bila u tvom osmehu i pogledu" (FOTO/VIDEO)

18.05.2023

14:31

0

Njena drugarica održala je potresan govor

Sahranjena Lana Toković: "Tvoja ljubav je bila u tvom osmehu i pogledu" (FOTO/VIDEO)
Sahrana Lane Toković - Copyright 24sedam/M. G.

Pevačica i muzičarka Lana Toković preminula je u 57. godini na VMA, a njena urna biće izložena u Aleji zaslužnih građana.

Oproštaj od nje, počeo je danas još pre opela, oko 13 časova, kada su Laninoj porodici brojni prijatelji i saradnici izjavljivali saučešće dok je crkveni hor pevao u pozadini.

Njeno telo postavljeno je u belom kovčegu sa puno cveća i venca od belih ljiljana.

Na poslednji ispraćaj Tokovićeve, među prvima sa muzičke scene stigle su njene koleginice, pevačice Zorana Pavić, Tanja Banjanin, Zlata Petrović, Vanesa Šokčić, zatim  Dragana Katić i drugi.

Govor njene drugarice potresao je sve prisutne.

- Svi koji su te voleli, poštovali su tvoju ljubav prema porodici u kojoj si imala svoje važno mesto. Gradila si svoj svet u kom smo prepoznavali vrednosti i lepote mnogih tvojih inspiracija... Tvoja veličina ogleda se u našim srcima u kojima sada budimo sreću života koji si podelila sa nama. Voljena moja i naša Lana, volela si život, ljude, dobrotu, nesebično da pružaš sebe i tvoja ljubav je bila u tvom osmehu, pogledu i tvojoj neizmernoj želji da na ovom svetu ljudi žive u ljubavi...

24sedam/M. G.
Sahrana Lane Toković

Podsetimo, Lana Toković bila je srpska muzičarka, koja je sa uspehom završila klavir i solo pevanje. Bila je član dramske grupe u Beogradu. Profesionalni angažman u muzici započela je u svojoj 16. godini, prvo u Studiju 13, a potom u Studiju 6 Radio Beograda gde je postala najmlađi producent i muzički urednik. U veoma kratkom roku postala je i najmlađi solista Džez orkestra Radio Beograda, ali odlučuje da se posveti profesiji producenta. Snimila je preko 40 trajnih zapisa za fonoteku Radio Beograda. Odmah nakon toga, otvara svoj muzički studio u Beogradu za snimanje i komponovanje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike