Urna Lane Toković biće izložena u Aleji zaslužnih građana! Vanesa Šokčić potvrdila: Zaslužila je!

16.05.2023

19:12

0

Pevačica se prisetila i od kada datira njihovo veliko prijateljstvo

Urna Lane Toković biće izložena u Aleji zaslužnih građana! Vanesa Šokčić potvrdila: Zaslužila je!
Lana Toković - Copyright RTS

Poznata pevačica i muzičarka Lana Toković preminula je u 57. godini pre dva dana u Vojnomedicinskom centru, a prema rečima njenog prijatelja, uzrok smrti je sepsa zbog koje je upala u komu.

Lanino telo će biti kremirano na Novom groblju u Beogradu, u četvrtak 18. maja u 14.45 časova, a nakon kremacije, urna Lane Toković biće postavljena u Aleji zaslužnih građana. Ove informacije potvrdila je njena dugogodišnja prijateljica, pevačica Vanesa Šokčić.

- Lana je bila počasni građanin i Aleju je zaslužila. U opisu njene biografije možete videti sva njena dela koja ovo opravdavaju - kaže Vanesa Šokčić.

24sedam
Vanesa Šokčić

Vanesa je potom progovorila o prijateljstvu sa Lanom, koje traje više od 30 godina.

- Mnogo sam je volela nas dve se družimo od 1993. godine i ova njena iznenadna smrt nas je sve pogodila - ispričala je pevačica, prenosi Informer.

Instagram screenshot / vanesa_sokcic_official
Vanesa Šokčić sa Lanom Toković

Inače, Lana Toković završila je klavir i solo pevanje. Bila je član dramske grupe u Beograu u klasi profesora Miodraga Aleksića. Profesionalni angažman u muzici započela je u svojoj 16. godini, prvo u Studiju 13, a potom u Studiju 6 Radio Beograda gde je postala najmlađi producent i muzički urednik. Svoj angažman na ovom polju nastavila je u dve muzičke kuće iz Ljubljane.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike