Luk Blek zauzeo 24. mesto u finalu Evrovizije: Evo koliko je ukupno glasova dobio i za koga je Srbija glasala! (FOTO)

14.05.2023

01:13

2

Dragana Kosjerina je saopštila glasove stručnog žirija iz Beograda

Luk Blek zauzeo 24. mesto u finalu Evrovizije: Evo koliko je ukupno glasova dobio i za koga je Srbija glasala! (FOTO)
Luk Blek - Copyright Printscreen/RTS3

Veliko finale Evrovizije večeras se održalo u Liverpulu, a nakon zbira glasova publike širom sveta i stručnog žirija, pobednica je Lorin sa kompozicijom "Tattoo".

Po glasovima stručnog žirija ubedljivu pobedu takođe je odnela Lorin, koja je jedina dvostruka pobednica Evrovizije. Ovom pobedom ona je promenila istoriju, te Švedska i Irska sada dele prvo mesto po broju pobeda na Evrosongu.

Printscreen Youtube/ Eurovision Song Contest
Lorin pobednica Evrovizije 2023

Predstavnik Srbije Luk Blek je ukupno osvojio 30 poena. Od Grčke, Italije i Islanda smo dobili po jedan bod, dok su nam Hrvatska i Portugalija dale po 4 poena. Od publike širom sveta, Luk Blek je osvojio 16 bodova i zauzeo 24. mesto, što je prilično razačaralo domaću javnost, ali Luk nije skidao osmeh s lica.

Iz Beograda se uključila voditeljka RTS-a Dragana Kosjerina, koja je pročitala glasove stručnog žirija koji su činili, predstavnica žirija Ana Đurić Konstrakta, Sara Jo, Žika Zana, Zoran Suzuki i Sandra Perović.

Stručni žiri iz Srbije 8 poena je dodelio Hrvatskoj i grupi "Let 3", dok je Sloveniji dodelio maksimalnih 12 poena. Predstavnik Slovenije, Bojan Cvjetićanin, je inače poreklom iz Srbije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike