Ispovest Džaje iz Amadeus benda koji je tri puta izbegao smrt: Sedam dana je trajala borba za moj život

10.05.2023

22:11

0

Pevač se prisetio trenutka kada se zamalo udavio u reci

Ispovest Džaje iz Amadeus benda koji je tri puta izbegao smrt: Sedam dana je trajala borba za moj život
Džaja Amadeus - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Bojan Tasić Džaja, frontmen Amadeus benda je sa svojim saradnicima prošao sito i rešeto, brojne lepe, ali i one manje lepe trenutke, a novonastala situacija i tragedije koje su se dogodile, su usporile sve njihove planove.

Osim o muzičkim planovima, Džaja je pričao o vaspitanju svojih naslednika, preminulom članu benda Tokanu, ali i o neprijatnostima zbog kojih je čak tri puta izbegao smrt.

Antonio Ahel/ATAImages
Bojan Tasić Džaja

- Pre dvadesetak dana objavili smo pesmu "Kad se laste kući vrate", ušli smo u studio da spremamo još jednu pesmu, koja će izaći na leto. Nažalost, desile su se mnogo loše stvari i mi smo zaustavili promociju. Ove dve tragedije su nas pogodile kao i sve, imamo decu kod kuće, traumatično je - kazao je Džaja, ističući da sa naslednicima ima pravi prijateljski odnos i uči ih pravim vrednostima:

- Svakog dana razgovaramo. Ovo je katastrofa. Treba razgovarati otvoreno o svim temama. Moj stariji sin ima 12 godina, dok mlađi još ide u vrtić. Pred njim izbegavamo da pričamo na tu temu, mali je i još to ne shvata, ali i s njim razgovaramo o stvarima koje nisu dobre. Sve što treba da shvati približavamo njegovom uzrastu.

Kako kaže, ne plaši se za bezbednosti svoje dece, već vremena u kom živimo.

- Danas se svuda dešavaju pucnjave, nasilje, dostupnost je svega, internet, igrice koje igraju da ih nazovem pucačke... Ne mogu da ga izolujem od svega toga, prosto je nemoguće.

Antonio Ahel/ATAImages
Bojan Tasić Džaja

I sam je preživeo ubadanje nožem.

- To se dogodilo 1994. u Leskovcu. Bio sam s devojkom, sedeo sam na klupi, napadač mi je prišao s leđa i ubo me. Probušio mi je plućnu maramicu. Bio sam na intenzivnoj nezi sedam dana, bio sam životno ugrožen. Doktor mi je rekao da sam se izvukao zato što sam mlad, jak i nepušač - kaže Tasić, ističući da i njegov tadašnji napadač nije imao punih 14 godina: 

- Sve se desilo bez povoda. Nije imao ni punih 14 godina. Bio je iz razorene porodice, naduvan lepkom, prosto mi je prišao i ubo me. Sećam se svih detalja. Devojka je ustala i počela da vrišti. On je pobegao, ljudi su se okupili, doneli su me do nekog auta i odvezli u bolnicu. Strašno sam krvario i nije bilo vremena da se čaka Hitna pomoć. Odveli su me na rendgen, pa u operacionu salu. Sedam dana je trajala borba.

Oporavak je kako kaže, bio dug i naporan.

- Psihički mi je bilo teško. Imao sam traumu, trebalo mi je vremena da ponovo izađem u grad, da odem na neku žurku, da uđem u masu ljudi. Sigurno pet-šest meseci nisam išao nigde.

Osim ove, imao je još dve nezgode - davio se u reci Jablanica?

- Bio sam mali, išao sam u školu, ali se ne sećam koliko sam tačno godina imao. Šetao sam sam pored reke i upao u vodu. Tu su bageri kopali, vadili su pesak iz reke, bili su duboki virovi. Nikoga nije bilo oko mene, spasavao sam se, čupao da dođem do obale, sve sam prste i kožicu između prstiju rasekao. Borio sam se, oko mene je bilo korenje od drveća, jedva sam se izvukao. Drugi put me je brat od strica ubacio u vodu, a kad je video da mi se manta u glavi, da se davim, skočio je i izvukao me. Tada sam dobio fobiju od vode.

Smrt bubnjara Bojana Zlatanovića Tokana mu je teško pala, a tuga i bol za njim ne prestaju. 

Antonio Ahel/ATAImages
Amadeus bend

 

- Bili smo drugari 30 godina, svirali smo zajedno 20 godina. Svirali smo zajedno i pre Amadeusa, u Leskovcu. Šta reći o čoveku sa kojim sam proveo više vremena nego sa svojom porodicom. Njegov odlazak je i dalje šok. To je tragedija koja nas je izbacila iz koloseka. Imao je svoje deonice u pesmama, a meni se i dan-danas dešava da, kad krene taj deo, okrenem se prema bubnjaru i pokažem prstom kao na njega, što sam radio dok je bio sa nama. Taj deo je preuzeo naš novi gitarista Stefan, a ja se okrenem prema bubnjaru Igoru i kažem: "Tokan", a njega više nema. Teško je, ali život ide dalje - ispričao je Džaja za Kurir.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike