Žera iz „Crvene jabuke" o porodici i poslu: Ćerke će same sebi birati put, pa šta im Bog da!

07.05.2023

20:25

0

Čuveni muzičar objašnjava i što više ne zove goste na koncerte

Žera iz „Crvene jabuke" o porodici i poslu: Ćerke će same sebi birati put, pa šta im Bog da!
Dražen Žerić Žera - Copyright ATAImages/Mateja Stanisavljević

Dražen Žerić Žera iz „Crvene jabuke" ispričao je kako više ne zove goste na koncerte zato što oni njemu dragi više, na žalost, nisu među nama. U razgovoru s jednim domaćim medijima, zatim, dotakavši se svoje porodice, objasnio je da ćerke Petru i Mareu danas-sutra neće sputavati, već će ih maksimalno podržati u onom čime odaberu da se bave.

– Ne zovem više goste na koncerte, svi moji dragi ljudi su mrtvi. Trebalo je da nam dođe Željko Samardžić, sa njim imamo zajedničku pesmu, ali je bio zauzet. Danas imamo mnogo koncerata gde zovu goste sa kojima ne mogu da se spoje – počeo je Žera za „Super TV", na čijem je beogradskom koncertu u publici bio Novak Đoković sa suprugom Jelenom.

Željko Samardžić, ATAImages/Mateja Stanisavljević
 

– Nismo sreli Novaka posle koncerta, tada smo se videli, imali smo sutradan koncert i on ima svoje obaveze – istakao je, pa se osvrnuo na hit „Nekako s proleća".

„Pesma uvek nađe svoj put!"

– Ta pesma uvek veže za proleće, žao mi je što Kemo nije živ, uvek smo je zajedno pevali. Daje osećaj nežnosti i topline, čujem po ljudima kada pričaju da su vezani za nju. Ta ploča je prošla bolje od prve iako je nismo reklamirali, normalno se tada radilo. Pesma uvek nađe svoj put, ko je voli, doći će do njega. Nema tu pravila – smatra on, srećan zbog činjenice da su tu numeru još mnogi otpevali.

Kemal Monteno, ATAImages/ Antonio Ahel
 

– Kojo i ja smo ista generacija, imam taj snimak, lep je taj osećaj. Bilo mi je baš drago kada sam to čuo. Super je što pesma ima nekoliko verzija, to je dokaz da je dobra.

Po pitanju uspeha i trajanja na sceni, imao je jasnu poruku za sve mlađe:

– Nema tajne, ako hoćeš bilo čime da se baviš, moraš da znaš zanat, da budeš iskren prema sebi i ostalima. Ako gledaš koliko imaš klikova i koliko naslovnih stranica, onda nemoj da se baviš muzikom - jasan je bio muzičar, po čijem mišljenju rokenrol izumire.

„Danas je to nemoguće..."

– Isti problem imaju svi gradovi bivše Jugoslavije. I da ima nekih ljudi, nisu nikome interesantni. Treba ti nešto drugo osim pesme do uspeha. Svi smo krenuli od Doma omladine u Beogradu, to je danas nemoguće. Čovek snimi jednu pesmu i ide na turneju – rekao je Žerić, koji je u braku sa suprugom Barbarom dobio ćerke bliznakinje (14), a koje bi mogle krenuti njegovim stopama.

– One će same sebi da biraju put, deo su jednog zagrebačkog hora, idu na jedno takmičenje, pa šta im Bog da. Neću ih sputavati ni u čemu. Neću ih savetovati, krećem od sebe, ko god ti da savet u mladosti, nećeš poslušati jer si buntovnik, tinejdžer. Zanima ih scena, kao i svako dete, danas smo svi na ekranima, svi se snimaju - zaključio je muzičar.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike