Trka sećanja u čast bubnjaru Dragoljubu Đuričiću! Njegov rodni grad ga ne zaboravlja

29.04.2023

00:31

0

Navršile su se dve godine otkako je bubnjar preminuo

Trka sećanja u čast bubnjaru Dragoljubu Đuričiću! Njegov rodni grad ga ne zaboravlja
Dragoljub Đuričić - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Navršile su se dve godine otkako je preminuo legendarni bubnjar Dragoljub Đuričić, a njemu u čast opština Herceg Novi organizuje Trku sećanja i događaj "Srce bira Dragoljuba Đuričića” u njegovom rodnom gradu koji će se odigrati 7. maja s početkom u 10 časova. 

U ovu manifestaciju uključeni su i Triatlon klub, profesori Muzičke škole sa učenicima dobošarima, kao i brojne poznate ličnosti, a idejni pokretač je novinarka Viktorija Samardžić. 

Antonio Ahel/ATAImages
Dragoljub Đuričić

Kako je Dragoljub odrastao u Herceg Novom, simbolično je određena i ruta trke koja prolazi pored njegove kuće.

Poštovaoci lika i dela Dragoljuba Đuričića će prvog vikenda u maju prošetati kroz grad u znak sećanja na njega. Start trke je nadvožnjak kod autobuske stanice Herceg Novi. A na cilju koji se nalazi u gradskoj luci Škver biće organizovan program i radionice za decu, a biće i brojnih iznenađenja. 

Antonio Ahel/ATAImages
Dragoljub Đuričić

 

Podsetimo, Dragoljub Đuričić je preminuo od korone u martu 2021. godine, a sahranjen je na Novom groblju u Beogradu. Na večni počinak je ispraćen uz zvuke bubnjeva, a brojni prijatelji, među kojima su se našli glumac Vladan Savić, Milan iz benda “Neverne bebe”, Rambo Amedeus, Ivan Fece Firči, Igor Lazić Niggor, Branimir Brstina, oprostili su se od njega. 

Đuričić je bio član "YU grupe", "Leb i sola" i "Kerbera", ali i pratećih bendova Zdravka Čolića, Đorđa Balaševića i drugih.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike