Ovo je predivna vikendica na Fruškoj gori Jelene Bačić Alimpić: Za ovim spokojem je dugo čeznula (FOTO)

26.04.2023

23:40

0

Spisateljici je još bandažirana ruka

Ovo je predivna vikendica na Fruškoj gori Jelene Bačić Alimpić: Za ovim spokojem je dugo čeznula (FOTO)
Jelena Bačić Alimpić - Copyright Instagram printscreen/jelena_bacic_alimpic

Jelena Bačić Alimpić nedavno je doživela nezgodu kada je završila u gipsu, a sada je nastavila oporavak i već uživa u svojoj vikendici na Fruškoj gori.

Ona je objavila fotografiju iz svog dvorišta punog zelenila gde trenutno uživa, sa knjigom u ruci i sve uz široki osmeh. Za sve to bio je povod Svetski dan knjige 23. aprila, upravo sa mesta odakle crpi energiju i inspiraciju u pisanju. 

- Danas je Svetski Dan Knjige. Za sve dušebrižnike, namerno pišem velikim slovima jer su knjige za mene i hramovi i svetilišta. Svi mi u životu imamo lomove, padove, uspone i uspehe (u doslovnom i prenesenom značenju). Kao pisac, profesor književnosti i žena koja strastveno čita već skoro pola veka, mogu samo da poručim: čitajte!!! Produžićete sebi životni vek, radovati se, plakati, pronaći utehu a možda i promeniti svoj život! Zaplovite u svet mašte svojih omiljenih pisaca i uživajte. I kad je najteže - poručila je ona.

Književnica i nekadašnja voditeljka jednom prilikom istakla je da su vrata njene kuće otvorena za familiju i prijatelje, kao i da je baš na ovom mestu pronašla spokoj za kojim je dugo čeznula.

- Moje parče neba - napisala je Jelena ispod jedne od fotografija, a na mnogim se vidi da obavlja baštovanske poslove. U njenom ogromnom dvorištu najviše ima cveća, a tu često uživa i sa svojim ljubimcima.

Inače, Jelena je pre tri meseca postala baka. Njen sin je dobio ćerku, kojoj su dali ime Mila, te je spisateljica očarana unukom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike