Ivan još pamti kako se s kolegom od kriminalaca krio u ormaru: On neće da prizna, ali držao me je za ruku, govorio: „Samo da izađemo živi"!

21.04.2023

17:02

0

Sve se odvilo u Nemačkoj, a sa njima su bili još Vera Matović i Era Ojdanić

Ivan još pamti kako se s kolegom od kriminalaca krio u ormaru: On neće da prizna, ali držao me je za ruku, govorio: „Samo da izađemo živi"!
Ivan Gavrilović - Copyright ATAImages/M. M.

Ivan Gavrilović prisetio se nekih minulih dana, pa uporedio tadašnju situaciju na estradi s onom koja danas „vlada". Kako je istakao, klinci se više i ne trude da naprave nešto što će da traje. U neku ruku im je bitnije, po njegovom mišljenju, samo da brzo dođu do velikog novca. 

- Mislim da klinci danas pokušavaju da na brzinu zarade neku veliku lovu, ne idu nekim normalnim putem, što mislim da nije realno, kao kada smo se mi učili da se udubimo u ono što radimo, da te pesme potraju malo duže – počeo je Ivan u „Grand magazinu", pa nastavio o tome kako je u vreme njegove najveće slave, primera radi, bilo zabranjeno pominjanje droge, oružja, ubistava... Kamoli da se takvi kadrovi vide u spotovima. 

„Tvoja sudbina" bila je pod znakom pitanja?

- Sećam se kada smo snimali „Nikad neću biti tvoja sudbina“, pojavljuje se pištolj u spotu i devojka koja mene ubija. Bilo je i tad aktuielno „stop nasilju nad ženama“. Bila nam je velika dilema da li će da puste taj spot na televiziji ili ne. Danas je sve to prihvaćeno kao normalno, imamo 100.000 kalašnjikova, kokaina i drugih stvari što je apsurdno, jer se reflektuje na društvo – smatra on.

Sa druge strane, Gavrilović je otkrio kako i dan-danas pamti neprijatnost koju je doživeo kada je jednom prilikom otišao u Nemačku da nastupa. Sa njim, bili su još Vera Matović, Željko Šašić i Era Ojdanić, a „kad ih je sklopilo", Šašić i on su zbog kriminalaca od kojih su bežali bili prinuđei da se sakriju u ormar. 

„Samo da izađemo živi i zdravi...“

- Vera Matović, Era Ojdanić, Željko Šašić i ja imali smo ekstremnu situaciju u Hamburgu. Došli su neki Beograđani koji su bili „na belom“ i prvo su skočili na Eru. „Je li, šta je sa frizurom, jel si ti normalan, kakav ti jer to mini val na kosi?“ Pretili su da ga prebiju... Željko i ja smo ušli u razgovor da probamo da smirimo situaciju, kad će oni nama: „Jel ćete i vi da dobijete po tamburi?“. Izvadio je i pištolj. Sećam se jednog hodnika i da smo se Željko i ja sakrili u ormar. On to neće da prizna, a samo me je držao za ruku i govorio mi „Samo da izađemo živi i zdravi“. Kažem mu da izlazimo sigurno – objašnjava je on. 

Željko Šašić, ATAImages/Antonio Ahel
 

Zatim, ispričao je šta se dogodilo pošto su uspeli da izađu. 

- Na kraju hodnika je bio neki prozorčić i ja ga izbacim napolje da iskoči i, onda on mene vadi, a Vera i Era su ostali tamo. Na sreću, naišla je policija i razrešila sve. Prekinula se zabava, ali nema veze - izjavio je pevač, koji je i s Ramadanovskim imao sličnih drama po dijaspori. 

- Sa Džejem je takođe bilo nezgodnih situacija. Bilo je tad onih četničkih klubova i sećam se, jedan gost pita Džekija kakav je on Srbin, a Džej mu odgovori: „Pa ja sam dimljeni Srbin“ i tako ga iskulira – zaključio je on u pomenutoj emisiji. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike