Ovako je Bred Pit napustio sajentologe: Njegov nadzornik iz zloglasne sekte otkriva kako se glumac otrgao kontroli!

22.09.2020

08:06

0

Holivudska zvezda je bila član Sajentološke crkve početkom devedesetih, dok je bio u vezi sa njihovom članicom Džulijet Luis

Ovako je Bred Pit napustio sajentologe: Njegov nadzornik iz zloglasne sekte otkriva kako se glumac otrgao kontroli!
Copyright Bred Pit Profimedia

Sajentološka crkva, odnosno sekta, ima mnogo pripadnika među bogatima i slavnima, ali malo je poznato da je među njima nekada bio i Bred Pit – i to čak tri godine. Pedesetšestogodišnji glumac  je tih ranih devedesetih bio na početku karijere, a u sajentologiju ga je uvela tadašnja devojka i koleginica Džulijet Luis. Kada je veza raskinuta, glumac je napustio sajentologe, a kako je izgledala njegova verska praksa, otkrio je Pitov bivši crkveni nadzornik Majkl Malen u knjizi ,,Brainwashed” (,,Isprani mozak”), pišu strani mediji.

Malen, koji je u sajentolozima bio 40 godina, Breda je ,,vodio” proz proces ,,pročišćavanja” u ,,Celebrity Center” (,,Centar za poznate”) u Portlandu.

Bred Pit i Džulijet Luis Profimedia

– Bio sam školovan za nadzornika kursa, pa sam poslan na trening u ,,Celebrity Center”. Dok sam bio tamo, upoznao sam ćerku izvršnog direktora Sajentološke crkve sa sedištem u Portlandu. Jedna od stvari koje mi je rekla bila je da je Bred Pit, koji je u to vrijeme izlazio sa sajentološkinjom Džulijet Luis, sprovodio pročišćavanje – kaže Malen, koji je kasnije i sam imao susret s Pitom.

,,Pročišćavanje” je, objašnjava on, podrazumevalo više različitih ,,terapija”, među kojima je bila i – sauna. Pošto u Sajentološkoj crkvi često spajaju ljude pa oni zajedno idu na kurseve, ćerka čelnika bila je duže vreme uz Breda. Deo terapija on je završio 1991. godine, a specijalni kurs za ,,ljudsku procenu” 1993. Proces je, između ostalog, podrazumevao i seanse na kojima bi nadzornici urlali na članove. Tako je i Malen vikao na Pita, ali on nije hteo da prođe tu ,,inicijaciju” – glumac je smesta napustio sajentologe. Pokušali su da ga nagovore da se vrati, ali bezuspešno.

– Izgleda da je zaključio da mu je bilo dosta – rekao je Malen.

Podsetimo, najpoznatija sajentološka zvezda je Tom Kruz, kome su zbog njegovih verskih ubeđenja propali brakovi sa Nikol Kidman i Kejti Holms, a tu su i Džon Travolta, Džejda Pinket Smit, Kirsti Eli, Lisa Meri Prisli… Sajentološka crkva je veoma ozloglašena zbog svojih shvatanja i pravila – između ostalog, ne pridaje se značaj odnosima roditelja i dece, ali i supružnika, ne priznaje se postojanje mentalnih poremećaja, a tu su i ogromni troškovi, jer crkva zahteva velike donacije i plaćanje ,,terapija”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike