Otkriven uzrok smrti Arona Kartera: Prošlo je pet meseci otkako je pronađen mrtav u kadi

20.04.2023

09:27

0

Mrtvozornik potvrdio da je ovo bio razlog

Otkriven uzrok smrti Arona Kartera: Prošlo je pet meseci otkako je pronađen mrtav u kadi
Aron Karter - Copyright Profimedia

Muzičar Aron Karter pronađen je mrtav 5. novembra prošle godine u svojoj kući, a sada je objavljen i zvaničan uzrok njegove smrti.

Kako se navodi, njegova smrt proglašena je nesrećem - Aron Karter se slučajno utopio u kadi, nakon što je konzumirao sedative. 

Obdukcija koja je urađena pokazala je da je koristio "alprazolam", koji se često prodaje i pod nazivom "Ksanaks". Navodi se i da je pevač udisao plin "difluoroetan", koji se opisuje kao "gas koji može izazvati osećaj euforije".

Profimedia
Aron Karter

Njegova majka Džejn Elizabet je nedavno objavila fotografije sa mesta na kojem je njen sin pronađen mrtav, istavkaši da nije zadovoljna istragom koja je vođena. 

- Još uvek čekam istinu o smrti sina, Arona Kartera. Ove fotografije sam objavila s mesta na kom je sebi presudio. Rečeno nam je da je najverovatnije u pitanju slučajno predoziranje. Ali, nikad ovo nisu istražili i kao potencijalno mesto zločina, jer je imao zavisničku prošlost. Ove fotografije nije snimila policija. Dopustili su ljudima da se šetaju tamo bez obzira na to što su imali informacije da bi moglo da se radi o ubistvu. Aron je dobijao pretnje smrću i mnogo ljudi je pokušalo da mu uništi život - pisala je ona na društvenim mrežama, prenose strani mediji, a zatim je dodala:

- Imam punu podršku porodice i prijatelja koji znaju da sam morala da objavim ove užasne fotografije. Uradila sam to jer nas vlasti nisu shvatile ozbiljno. Dozvolili su svakome da prolazi onuda, iako je trebalo da bude sprovedena istraga. Zbog mentalnih problema mog sina i njegovih problema s lekovima na recept, hteli su da to obave lako, kao da nisu imali vremena ni volje za to.

Profimedia
Aron Karter

Pošto je objavila fotografije, mnogi su se javljali, a među njima je jedna forenzičarka, koja je istakla da je neko "tu gadno zabrljao". 

Aron je, inače, imao nekoliko dijagnoza - poremećaj višestruke ličnosti, šizofreniju i akutnu anksioznost. On nije skrivao da je zavistan od narkotika, a njegova sestra Lesli Karter ga je uvukla u taj svet. Ona se predozirala pre više od decenije, kada je imala samo 25 godina.

Aron je, kao što je poznato, mlađi brat Nika Kartera, člana grupe "Bekstrit bojs", koji nije skrivao da je sa bratom imao komplikovan odnos, a od njega se oprostio na društvenim mrežama.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike