"Srećna sloboda!" Danica Crnogorčević se oglasila o izborima u Crnoj Gori nakon što ju je država tužila!

03.04.2023

18:21

1

Prezadovoljna ishodom

"Srećna sloboda!" Danica Crnogorčević se oglasila o izborima u Crnoj Gori nakon što ju je država tužila!
Danica Crnogorčević - Copyright ATA Images

Sinoć su održani predsednički izbori u Crnoj Gori, a nakon dugogodišnje vladavine, Milo Đukanović više nije predsednik države, zbog čega se slavilo širom susedne zemlje.

Ovim povodom oglasila se i pevačica etno i duhovne muzike, Danica Crnogorčević, te je na svom Instagramu objavila niz storija na ovu temu, i obratila se svojim sugrađanima.

Danica je više nego zadovoljna ishodom glasanja, te je podržala novoizabranog predsednika Jakova Milatovića.

Printscreen/Youtube/ Даница Црногорчевић
Danica Crnogorčević

Crnogorčevićeva je objavio deo snimka sa svog koncerta koji je održala na Badnje veče, 6. januara ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

- Srećna sloboda moja Crna Goro - napisala je Danica.

Etno pevačica je potom objavila i snimke slavlja iz brojnih gradova Crne Gore, na kojima se jasno vidi deo građana koji slavi zbog promene vlasti uz njenu pesmu "Veseli se srpski rode", što možete pogledati u galeriji u nastavku teksta.

Podsetimo, početkom januara kao bombo odjeknula je vest da država Crna Gora tuži Danicu Crnogorčević jer je državnu himnu "Oj svijetla majska zoro" u javnosti otpevala u izmenjenoj verziji.

Ona je tada numeru izvela nešto drugačijim tekstom koji govori o zajedničkoj junačkoj prošlosti i bratstvu Srbije i Crne Gore. U izmenjenom tekstu nije bilo uvredljivih termina koji se tiču crnogorske nacije, ali ta verzija se određenom delu populacije nije dopala.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike