Potresna ispovest Mitra Mirića: Život pevačevog brata odnela je teška bolest

27.03.2023

00:31

0

Pevač nikad nije preboleo njegovu smrt

Potresna ispovest Mitra Mirića: Život pevačevog brata odnela je teška bolest
Mitar Mirić - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Pevač Mitar Mirić je na estradnoj sceni više od četiri decenije, a malo ko zna kakav je život živeo i koliko je propatio u detinjstvu zbog prerane smrti brata koji je preminuo u devetoj godini, a bolovao je o leukemije. 

Naime, on je rođen kao najmlađi sin rudara Milorada i domaćice Božice, želeo je da postane mašinski inženjer, ali je sudbina umešala svoje prste i namenila mu drugi put - da postane muzička legenda.

ATAImages/Antonio Ahel
Mitar Mirić

 

- Prva i najveća tuga u životu mi je bila kad mi je umro rođeni brat. Imao je tad devet godina, a ja pet. Sećam se toga kao kroz maglu. Bolovao je od leukemije. Tada nije bilo ni lekara, ništa... To je bilo selo, nema tu učenih ljudi. Da je bio grad... Ko zna, možda bi ga i spasli. I, naravno, smrt roditelja mi je bila mučna. Teško sam to podneo. A oboje su mi bili na Ilidži 1980, kad sam počinjao - kazao je Mitar, koji je otkrio i šta smatra svojom najvećom životnom greškom. 

ATAImages/ Antonio Ahel
Mitar Mirić

 

- A kad sam već kod njega, najveća životna greška u karijeri mi je bila kada mi je kum Novica preprodao ploču. Prodao je jednom, pa drugom izdavaču. Al' nema veze... Najžalije mi je što je došlo do toga da smo prekinuli saradnju. Ali smo posle opet bili super. On me je stvorio, napisao mi najveće hitove, ne mogu da kažem... Hvala mu za sve - kazao je pevač za Kurir. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike