Maklemor se više od decenije borio s bolestima zavisnosti, pa mu za jedan dan sav trud propao: Progovorio javno o bolnom iskustvu!

05.03.2023

06:59

0

Muzičar objašnjava šta se desilo i kako se ponovo vratio „na noge"

Maklemor se više od decenije borio s bolestima zavisnosti, pa mu za jedan dan sav trud propao: Progovorio javno o bolnom iskustvu!
Maklemor - Copyright Profimedia

Bendžamin Hamond Hagerti, poznatiji kao Maklemor, bio je potpuno trezan punih 14 godina. Međutim, muzičar „iza" hitova poput „Trift Shop", kao i „Can't hold us", ispričao je javno koliko je srećan što je bio u mogućnosti da počne iz početka, posle ponovnog „pada u kandže droge i alkohola" koji je doživeo.

On se, kako je rekao, tokom pandemije ratosiljao svih upozorenja „da ne treba da ide tim putem". Misleći da ga niko ne gleda, a kako uz to nije imao snage da se odupre, prilično je lagodno pogazio sve što je usvojio tokom prethodnih godina borbe.

- Zavisnik sam i od alkohola, sa svim tim sam se 14 godina borio i bio „čist". Ali, onda se desio kovid, pa nisam mogao da idem na sastanke s grupom za oporavak. Kada je to stalo, bio sam sam, a ta bolest je u fazonu: „Ma, ti si lud, uopšte nisi bolestan. Svet je stao, možeš da se poslužiš" - objašnjavao je nedavno u emisiji „The Tonight Show".

Zatim, istakao je kako je i privatno prestao da se služi „alatima" koji bi ga čuvali od propasti.

- Slušao sam samo taj drugi glas, da je to u redu... Nekoliko nedelja je sve trajalo, izuzetno jedno bolno iskustvo. Još se mučim s tim, učim sebi da verujem, a prijatelji su mi u tome velika podrška - dodao je, pa otkrio kako je u tom periodu naučio važnu, životnu lekciju.

Maklemor, Profimedia
 

- Sve mi to sad služi kao podsetnik. Zbog čega god da zanemarim svoju borbu, to ću prvo da izgubim. Nisam jedan od onih koji se kao izleče i, to je to. Spadam u grupu koja veruje toj bolesti kad im ona kaže da nije bolest... Sve što želim je da u budućnosti prevaziđem eventualno novi kamen spoticanja. Hoću da živim i uživam s onima koje volim - kazao je on.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike