Savo Perović besan na RTS posle takmičenja na "PZE '23": Napravili su veliku grešku, nisu nas ispoštovali!

03.03.2023

07:30

2

Pevač je za 24sedam sumirao utiske posle takmičenja za predstavnika Srbije na ovogodišnjem „Evrosongu"

Savo Perović besan na RTS posle takmičenja na "PZE '23": Napravili su veliku grešku, nisu nas ispoštovali!
Savo Perović - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Savo Perović ispao je iz trke za predstavnika Srbije na ovogodišnjem „Evrosongu" na kraju prve polufinalne večeri „Pesme za Evroviziju", koja je bila održana 1. marta. U razgovoru za 24sedam priznao je da ga je to prilično šokiralo, kao i podatak da ni njegove koleginice Angellina i Tijana Dapčević nisu uspele da se plasiraju u finalno veče, čemu se i sam nadao

Sumirajući svoje utiske, dotakao se i velikih ulaganja u performans, pa ispričao i zašto smatra da RTS nije ispoštovao dogovor s takmičarima.

- (smeh) Nisam razočaran koliko sam šokran. Lagao bih kad bih rekao da nisam očekivao prolazak dalje, ali ne samo za sebe, nego i za Angellinu i Tijanu Dapčević, koje nisu prošle. Mislim da je trebalo da se nas troje nađemo u finalu. RTS je napravio grešku, ali najveća greška jeste raspored pevača. Moje mišljenje je da je prvo polufinalno veče bilo daleko jače. Ni oni se verovatno nisu nadali ovako jakim nastupima. Pevači nisu dobro raspoređeni, zato neki od nas, barem ja mislim da je tako, ispaštaju zbog te njihove greške - kazao nam je na samom početku Savo, pa nastavio o organizaciji na takmičenju.

„Nisu nam baš izašli u susret..."

- Konkretno, organizacija RTS i ljudi koji tamo rade, sve pohvale za njih. Što se tiče drugih ljudi, možda nisam mnogo kompetentan da pričam, ali nisu nam baš izašli u susret koliko bi trebalo. Niko od nas nije tražio neke stvari, ali oni su nama ostavili prostora da mi možemo da menjamo kadrove, da možemo da se bavimo raznim stvarima. Bilo je mnogo proba, na kraju nije ništa ispalo po dogovoru. To nije bio problem samo sa mnom, već i sa drugima, ali ne znam da li će to neko reći. Ni ja generalno neću nikome da se zameram. Protiv RTS nemam ništa, ali smatram da nas kao izvođače nisu ispoštovali što se tiče kadrova.

RTS printscreen
Savo Perović

Upitan šta se tačno desilo sa zvukom na Jutjubu, odgovorio nam je:

- Što se tiče zvuka, nisam ni sam siguran šta se desilo. Mislim da su se malo pogubili, to je bio neki njihov tehnički problem. Očigledno nisu bili dovoljno spremni ili im je falilo još vremena da sve to spreme. Ne kažem da ja nisam imao pevačkih grešaka, ali smatram da smo svi imali te neke sitne stvari, jer je lajv u pitanju, ali nekako taj snimak koji je izašao na Jutjubu, nikako nije smeo da se desi, jer to nije bio realan snimak niti zvuk. U prevodu, mislim da samo nisu bili lepo organizovani što se tiče te tehničke strane. Možda je baš ta neorganizacija doprinela tim greškama, da neki od nas ispaštaju. Nije im baš organizacija bila na nivou na kom bi trebalo da bude.

Perović je, što se tiče pesme, imao ogromna ulaganja. U pitanju je 10.000 evra, koja on sada planira da nadoknadi - marljivim radom.

Savo PErović sa Sajsi MC i Ivanom Peters, ATAImages/Antonio Ahel
 

- Nadoknadiću to svojim radom. Nijednog trenutka se ja ne kajem što sam sav taj novac uložio, jer smatram da sam na dobitku. Narod nije glup. Stali su na stranu i mene i Angelline, Tijane, vidim to po porukama koje mi stižu svakog trenutka. Ne kažem da je moja pesma za pobedu, ali mislim da smo zaslužili to nastupom, kostimima i svemu čemu smo mi doprineli - objašnjava Savo, koji je zatim odgovorio i na pitanje hoće li nastaviti da prati PZE23.

Svim svojim kolegama svakako je poželeo puno sreće u bici za predstavnika naše zemlje u Liverpulu na „Evroviziji", koja je zakazana za maj.

Savo Perović, 24sedam/Ivan Mitić
 

- Iskreno, ne znam da ti odgovorim na to pitanje. Videću kako budem raspoložen. Naravno, ja svim kolegama želim sreću i neka pobedi najbolji koji je u tom trenutku. To („Pesma za Evroviziju") je festival u kom treba da pobedi najbolji, a ove greške najbolje neka narod to vidi - zaključio je za 24sedam Perović. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike