Petak 13. odigrao je veliku ulogu u životima Nele Mihailović i njenog supruga: Uvek im je donosio sreću!

25.02.2023

09:50

0

Tu je od samog početka njihove ljubavne priče

Petak 13. odigrao je veliku ulogu u životima Nele Mihailović i njenog supruga: Uvek im je donosio sreću!
Nela Mihailović - Copyright ATAImages/Amir Hamzagić

Poznati supružnici Nela Mihailović i Vladimir Petričević upoznali su se 1996. godine, na petak 13. Od tada, iako u narodu poznat kao paksuzan, ovaj datum donosio im je samo sreću.

Pola godine kasnije istog tog dana, glumica i kompozitor su se venčali, a malo kasnije na još jedan petak 13. rodila im se prva ćerka.

- Slušala sam i volela grupu „Bel Tempo”, koju su činili brat i sestra Vladimir i Suzana Petričević. Tad nisam ni slutila da tu muziku stvara čovek koji će kasnije postati ljubav mog života. Moj suprug Vlada je sad kompozitor i muzički producent u Narodnom pozorištu. U našem braku nikad nije nedostajalo razumevanja i međusobne podrške u poslovima kojima se bavimo. Razmenjivali smo kreativnu energiju i ugrađivali je u zajedničke projekte. Istovremeno smo gradili naše karijere, ali i našu ljubav, svesni da je trajanje i u poslovima i u ljubavi nešto najdragocenije - kazala je jednom prilikom Nela, pa dodala:

- Sreli smo se daleke 1996. Bio je petak trinaesti. Samo pet dana kasnije počeli smo zajedno da živimo, a ja sam roditeljima javila da sam se ludo zaljubila. Posle dva meseca Vlada me je zaprosio, a tačno šest meseci od prvog susreta, ponovo je bio petak i, ponovo trinaesti, venčali smo se. Crkveno venčanje i svadba usledili su nekoliko meseci kasnije. Naša prva ćerka rođena je 2006. Pogađate - u petak, trinaestog, a dve godine kasnije i druga. One su kruna naše ljubavi. Unele su mnogo radosti i ljubavi u naše živote. Promenile su nam životne prioritete i postale apsolutni vladari našeg vremena. Ne žalimo se, u tome uživamo.

Petričević, inače, u očetku nije verovao da će njih dvoje ovoliko trajati. Međutim, par je uspeo da proslavi i srebrnu svadbu.

„Bili smo vredni i uporni!"

- Kad smo započinjali zajednički život, prognoze baš i nisu bile neke, da budem iskren. Ona mlada, talentovana glumica, tek na početku karijere, ja u tom trenutku već afirmisani muzičar, koji je upravo napustio rokenrol i odlučio da bude, zamislite, kompozitor primenjene muzike u Srbiji devedesetih. Možete misliti koliko je to u onom ludilu, bedi i primitivizmu devedesetih delovalo perspektivno. Međutim, mi se na to nismo obazirali, bili smo vredni i uporni, verovali smo jedno u drugo i eto nas danas ovde gde jesmo - objasnio je on za „Gloriju" svojevremeno, a Nela se nadovezala rečima:

- Bila sam toliko zaljubljena i toliko ubeđena da sam srela čoveka svog života da uopšte nisam sumnjala u to.

Njih dvoje izuzetno su ponosni što su uspeli da sačuvaju svoju bračnu zajednicu.

- Po mom mišljenju, brakovi propadaju uglavnom zbog ljudske gluposti, sebičnosti, lenjosti ili nezrelosti. Često zbog svega toga zajedno - istakao je Vladimir jednom prilikom, a Nela je rekla:

- Za brak je najvažnije uzajamno poverenje i mnogo razgovora, a ljubav se podrazumeva.

Ljubav, razumevanje, podrška

- Ako među partnerima nema ljubavi, razumevanja i podrške, džaba sve drugo. Lepo je kad radiš posao koji voliš i koji te ispunjava, to je privilegija koju nemaju svi. Problem nastaje kad oboje radite mnogo i kad vam je potrebna ozbiljna organizacija, posebno kad dođu deca. Nas dvoje smo deset godina bili sami pre nego što smo dobili ćerke (Martu i Petru). Oduvek smo ih želeli, ali tako se namestilo. Za to vreme veoma dobro smo se upoznali, prošli sve ono što ljudi treba da prođu da bi ostali zajedno. Imali smo dobre i loše faze, uspone i padove. Iskreno, ne verujem u priče o idealnim vezama jer život nije takav – smatra Vladimir.

Nela Mihailović i Vladimir Petričević, ATAImages/Antonio Ahel
 

- Niko od nas nije savršen. Lako je pristati na vrline, ali trebalo bi prihvatiti i partnerove mane. Uvek je vrlina mnogo više nego mana, što život udvoje čini lakšim. Teško mi je da pričam o svojim manama, umem da budem neodlučna pa sam u nekim svakodnevnim situacijama, kao što je, na primer, kupovina, teška i sebi i drugima. Često se samo okrenem i odustanem kad me uhvati to moje merenje šta i kako. Takođe sam tvrdoglava, ali mislim da mi je jedna od najvećih vrlina što sam vrlo tolerantna, pristajem na ljude takve kakvi jesu i ne merim ih po sebi. To mi je valjda dato rođenjem i to negujem. Na vreme sam shvatila da je ta osobina veoma važna, ne samo za brak nego i u odnosima sa decom, porodicom, prijateljima. Ne krećem od onog „ja bih to tako“ već dopuštam da drugi budu različiti i poštujem to. Sve se svodi na toleranciju, poštovanje, podršku i pristajanje – objasnila je bila Nela za pomenute medije.

Svakako, prošli su kako kroz uspone zajedno, tako i padove.

- Imali smo ozbiljnu krizu, svako ko kaže da nije imao krize u braku laže. To spada u domen privatnosti, pa ne volim da pričam o tome... Ja sam po prirodi tolerantnija, pa samim tim i popustljivija. To su najčešće gluposti neke oko kojih se posvađamo - naglasila je bila Mihailovićeva, prenose domaći mediji. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike