Sajsi MC već zna kakva će biti majka: I ako budem mogla, svom detetu neću pružiti sve!

20.02.2023

12:56

0

Ona priznaje da ni sama nije odrastala u izobilju

Sajsi MC već zna kakva će biti majka: I ako budem mogla, svom detetu neću pružiti sve!
Sajsi MC - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Krajem minulog meseca u medijima je kao bomba odjeknula vest da je reperka Ivana Rašić, poznatija kao Sajsi MC u drugom stanju. Ona se na "MAC" dodeli nagrada u Štark areni pojavila u crnoj uskoj haljini, koja je otkrivala njen trudnički stomak, a tom prilikom privukla je pažnju svih prisutnih.

Sajsi je sada progovorila o svom iskustvu kroz koje prolazi zajedno sa suprugom Markom Trmčićem Krsmom, frontmenom pank benda "JNA", za koga se udala pre dve i po godine na intimnoj ceremoniji, ali i o reakciji njeni najbližih kada su saznali da će se ostvariti u ulozi majke.

 - Niko osim supruga nije ni znao da sam trudna, sve dok nisam uradila prenatalne testove koji su mi kao starijoj trudnici bili obavezni. Nisam želela da se od toga pravi neka fama. Bila sam i više nego zbunjena njihovim reakcijama. Brat, koji živi u Americi, zaplakao je i otvorio rakiju staru mnogo godina da nazdravimo.

 - Ja nisam imala takav osecaj, bila sam, blago rečeno zatečena i obuzeli su me brojni strahovi, ali i pogrešna uverenja o drugom stanju. Zbog toga mi je bilo mnogo lakše da se sa svim tim nosim ako to niko iz moje okoline ne zna i zato sam bila u "ilegali" - priča Ivana.

ATAImages/ A.A.
Ivana Rašić, Sajsi MC

Ekscentrična reperka, takođe, ističe da je neke od strahova i predrasuda uspela da razbije s vremenom.

Prvo mi je bilo zastrašujuća pomisao da će se moje telo deformisati, ali sam to uspela da prevaziđem. Tokom godina sam čula mnogo loših priča, da u trudnoći ispadaju zubi, opada kosa, i bila sam ubeđena da se to dešava svima. U početku se nisam osećala nimalo blaženo, posebno zbog mučnina koje su bile iscrpljujuce, ali sam se smirila kad su mi doktori objasnili da su one dobar znak.

Sajsi je istakla da i pored toga što važi za savesnu trudnicu i da poštuje sve savete i preporuke lekara, ipak joj ne uspeva da se naspava.

ATAImages/ A.A.
Ivana Rašić, Sajsi MC

 - Muči me nesanica, a o svemu drugome vodim računa, možda ne baš u tolikoj meri kao što to radi neko ko vodi drugačiji život. Nisam od onih trudnica koje ne podižu nista teže od kašike. To je sasvim u redu, jer svako ima pravo na izbor, dok ja regularno obavljam sve kućne poslove, samo se brže umaram. Onda se malo odmorim, pa nastavim dalje.

U daljem razgovoru Ivana kaže da iako važi za veliku štreberku, nije od onih majki koje čitaju knjige o roditeljstvu, jer je uverena da će znati šta treba da radi kada beba bude došla na svet.

 - Kada me je suprug nedavno pitao da li hoću da idem na neku radionicu o dojenju, samouvereno sam mu rekla da mislim da ću umeti da podojim dete. Za to sam sigurna da ću se snaći, za razliku od kupanja. Sad se oko svega mnogo filozofira, a mene su, recimo, kupali tako što bi me stavili na ruku i pod tuš ili slavinu. U vreme kad sam odrastala nije bilo toliko pomagala za bebe, dok je danas sve dostupno.

Antonio Ahel/ATAImages
Ivana Rašić, Sajsi MC

 - Ipak, nisam od onih koji smatraju da detetu treba obezbediti sve, pre sam za varijantu da mu neće ništa biti ukoliko mu nešto i zafali. I meni je dosta toga falilo kad sam bila mala, na primer, dugo nisam imala svoj krevet, pa sam spavala na poljskom.

 - Svom detetu sigurno necu nabaviti neki "spejs-šatl", a i kasnije, kad bude malo poraslo, čak i ako budem imala mogućnosti da mu pružim sve, ipak to neću učiniti, da bi znalo kako je to kad ti je nešto uskraćeno. Zasad je to neka moja intimna škola roditeljstva - rekla je Sajsi MC za Gloriu.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike