Ovo je unuk Bate Živojinovića: Dedin je imenjak, studira na Sorboni i pravi je dasa! (FOTO)

06.02.2023

14:49

0

Mnogi su mislili da će krenuti stopama legendarnog glumca

Ovo je unuk Bate Živojinovića: Dedin je imenjak, studira na Sorboni i pravi je dasa! (FOTO)
Velimir Bata Živojinović - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Unuk legendarnog Bate Živojinovića je glumčev imenjak, te se poput jedne od najvećih ikona domaćeg filma, takođe zove Velimir i živi u Parizu, gde studira na Sorboni. Uprkos tome što su mnogi mislili da će krenuti stopama istaknutog dede, on je odabrao posve drugačiji put i posvetio se studijama nauke i inženjerstva.

Sudeći po tome da je čitava porodica tada bila presrećna, što je svojevremeno potvrdio i Batin sin, odnosno Velimirov otac, Miljko, stiče se utisak da je na studijama i više nego uspešan.

- Svi smo srećni. Njegova je odluka da neće u glumce, upisao je zato nauku i inženjerstvo na Sorboni. Kreće od septembra, bože zdravlje. Svi mu želimo sreću - rekao je tada Miljko Živojinović za Kurir tada.

 

 

Bata Živojinović iza sebe je ostavio četvoro unučadi, na koje je, prema njegovim rečima, izuzetno bio ponosan, ali mnogi komentarišu da upravo Velimir najviše liči na slavnog dedu.

Podsetimo, ikona domaćeg glumišta Velimir Bata Živojinović, napustio nas je pre sedam godina, a njegov naslednik Milojko je tada priznao da se od oca oprostio telefonskim razgovorom, i to dva dana pre nego što je glumac preminuo.

- Poslednji put sam se čuo s tatom dva dana pre nego što je preminuo. Ćerka Dina mi je rekla da mu se stanje drastično pogoršalo i otišla je kod njega u bolnicu. Uključili smo kamere na telefonima i dugo, dugo razgovarali i gledali se. Svi smo znali da se opraštamo i kanula je i poneka suza - pričao je Miljko, pa nastavio u istom tonu:

- U jednom trenutku sam mu pustio pesmu Olivera Dragojevića "Moj galebe" i zajedno smo je otpevali od početka do kraja. Tu pesmu smo pevali celog života na zajedničkim putovanjima i porodičnim slavljima. Neverovatan duh ga nije napustio do poslednje sekunde. Kao da nam je ostavio u amanet smisao za humor i nepokolebljivi optimizam.

 

 

Poslednji susret čuvenog Valtera sa sinom, bilo je 2012. godine, kada ga je posetio u Parizu, neposredno pre nego što je doživeo moždani udar, koji ga je kasnije sprečavao u odlascima na dalja putovanja.

- Otac je tada došao na nekoliko dana jer poslednjih godina nije voleo mnogo da odsustvuje iz Beograda i Koraćice. Dane smo provodili u dugim razgovorima o deci, unucima, pravili smo planove, nadali smo se da ćemo se uskoro videti u Beogradu. Nisam ni mogao ni da pretpostavim da je to bio naš poslednji susret... Poslednja slika koju pamtim je sa aerodroma "Šarl de Gol", kako mi nasmejan maše dok prolazi carinsku kontrolu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike