Branki Sovrlić su oduzeli veliki hit i dali ga Breni: Nisu me ništa pitali, zbog toga mi je karijera počela trnovito!

27.01.2023

08:46

1

Pevačica ovaj trenutak nikada neće zaboraviti

Branki Sovrlić su oduzeli veliki hit i dali ga Breni: Nisu me ništa pitali, zbog toga mi je karijera počela trnovito!
Branka Sovrlić, Lepa Brena - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Pevačica Branka Sovrlić je pre četiri decenije započela svoju pevačku karijeru, ali odmah na početku se suočila sa tim da estrada nije najlepše mesto na svetu.

Njoj su, naime, oduzeli pesmu koju je već snimila, a ona je završila u rukama Lepe Brene. U pitanju je hit "Recite mu da ga volim", koji je, kako tvrdi Branka, već bila otpevala.

- Sve se desilo 1984, kada sam, kao početnica, došla kod tada najboljeg kompozitora i hitmejkera Miše Markovića, estradnog maga kada su pesme u pitanju. Iako sam već bila otpevala četiri pesme koje su mi se baš dopale, on mi je naprasno rekao da dve od pesama neću dobiti jer jedna ide Breni - priča Branka, koja je tada bila slomljena, te je besno odbila i preostale dve pesme koje je hteo da joj da.

ATAImages/Amir Hamzagić
Branka Sovrlić

Brena je tada pesmu objavila na svom albumu, a Branka je na brzinu izbacila ploču pod nazivom "Trebaš mi", sa koje se nije izdvojila nijedna pesma.

- Svojevremeno mi je Miša Marković nudio te neke svoje pesme, ali ja nisam želela da ih pevam jer je na početku moje karijere tu jednu pesmu koju mi je ponudio i za koju sam snimila i matricu dao Breni. Meni je rekao: "Daću ti dve pesme, a dve neću." Iako sam bila početnica, imala sam sav snimljen materijal, matrice, u studiju pet, do koga je trebalo doći. Oni su sve završili mene ništa ne pitajući i on mi daje dve, a dve neće da mi da - priča Branka za Republiku i nastavlja:

- Ja sam mu tada rekla da neću nijednu pesmu iako sam bila početnica i moglo je mnogo da me košta. Pesma koju je dao Lepoj Breni je veliki hit "Recite mu da ga volim", to je bila moja pesma, nesuđena. Zbog toga je moj estradni put počeo trnovito - ispričala je u jednoj emisiji Branka, koja je živi svedok da su se u vreme osamdesetih i devedesetih dešavala podmetanja i krađe pesama na našoj estradi.

Mateja Stanisavljević/ATAImages
Lepa Brena

Branka ističe da je na njenu karijeru i te kako uticalo to što nije imala hit pesmu.

- U tom periodu sam bila baš zapažena. Beogradska estrada me je zvala da idem s njima na turneju, a ja nemam pesmu. Sve najveće zvezde su bile na toj turneji, počev od Šabana Šaulića do Marinka Rokvića, i oni hoće mene. Krenula mi je turneja, a ja nisam imala završenu ploču. Program je vodio Minimaks, tu su bile sve najveće muzičke zvezde koje su imale same hitove. Tada sam se nekako snašla i snimila ono što su mi dali, ali pesme Miše Markovića nisam želela iz principa. Tako je bilo nekada. Nisi mogao da snimaš ono što želiš, već ono što ti daju - zaključila je Branka.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike