Peja o tajnama sa romskih svadbi, otkrio ko su „najjači” pevači, ali i kako je on zarađivao: Na jednom slavlju dobio "mercedes"

22.01.2023

13:15

0

Voditelj ističe da se tada mnogo više zarađivalo nego danas

Peja o tajnama sa romskih svadbi, otkrio ko su „najjači” pevači, ali i kako je on zarađivao: Na jednom slavlju dobio "mercedes"
Zoran Pejić Peja - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Zoran Pejić Peja imao je priliku da sarađuje sa najveći muzičkim imenima, anegdotama koje je proživeo sa njima se ne zna broja. Bio je voditelj romskih svadbi i privatnih veselja gde se dobro zarađivalo, a sada otkriva sve tajne koje je tokom proteklih godina čuvao. 

- Ja sam dobijao "mercedes" za svadbe i veselja, ali bude tu svega i svačega. Recimo, zovu me na veselje u Denovi, dolaze multimilioneri, biće para samo tako. Naveli mi imena gostiju, vidim biće dobra zarada. Ja sve organizovao, doveo pevače, orkestar, krenulo veselje, vidim ima para ali nije kao što smo navikli. Odradili smo dva dana, a kad sam isplatio pevače, muzičare, hotel, karte, bio sam u minusu sto evra. Svi sve dobili pare, samo ja nisam - priseća se Peja i otkriva koji pevači su ubirali najveći bakšiš.

ATAImages/Antonio Ahel
Zoran Pejić Peja

- To su bili Šaban Šaulić, Ljuba Aličić, Šerif Konjević, od dama Zlata Petrović, Verica Šerifović, Snežana Đurišić i Zorica Brunclik. Ako hoćeš da ti veselje bude najjače, da se priča, neko od njih je morao da se angažuje.

 

Polako isplivavaju na površinu raznorazne dogodovštine sa privatnih slavlja, a Peja se sada prisetio samo nekih kojima je on prisustvao. 

- Kako ne. Keba je veliki zajebant, voli da se šali. Na jednoj svadbi, mladenci ulaze u salu, svi ih dočekujemo, a Keba me čačkalicom ubode u zadnjicu, sve zvezde sam video. Onda sam mu vratio. Muzički sto je bio ćošku, a ja uzmem čačkalicu i stavim u njegovu stolicu. Kad je seo, tako se nabo da je skočio i završtao. Svi smo počeli da se smejemo ko blesavi. Šaban mi je rekao da nisam normalan, a Keba se nije naljutio, kazao je da sam budala. Tad smo se svi družili, a sad svi drže telefone. Nema ni prijatelja ni ničega kao pre. Verica je uvek bila sjajna. Vraćamo se ona i ja iz Pariza, i čekamo let na aerodromu. Ona ode do pekare, nakupuje za 150-200 evra kiflice i sve što je našla. Opustošila je pekaru da ne budemo gladni - kazao je on ističući da se ranije mnogo više zarađivalo nego što je to slučaj danas. 

- Apsolutno! Ranije je bilo daj koliko daš, jer biće bakšiša. Uzmali smo na bakšić i više od četiri honorara. Sad imaš fiksnu cenu i to ti je što ti je. I ako skupiš bakšiš to ne ide tebi. Mada, moram da kažem, na početku muzičari nisu želeli da ja budem u bakšišu sa njima. I ja kažem nema problema, ali jednom prilikom dok sam vodio program, napravim šou, otpevam nekoliko pesama, masa se raspali i ja zaradim nekoliko hiljada evra. Ovi iz benda me pitaju da li ću da stavim pare u zajedničku kasu. Ja kažem: „Zašto bih ako ste rekli da ne delim sa vama?” Onda su me ubacili u ekipu.

Pejin i Zlatin brak nije uspeo, ali poslovne saradnje je uvek bilo. Voditelj je otkrio kako je zapravo protekao prvi njihov susret posle razvoda kada su radili zajedno.

- U Beču sala prima 1.200 gostiju, gazda zove mene u julu, pita da radim doček Nove godine. Dogovorimo se, on donese kaparu, ali isto to uradi i sa Zlatom. Meni ne govori za nju, njoj ne priča za mene. To je bio naš prvi nastup posle razvoda. Narod je samo čekao svađu i šta će da se desi. Ma mi smo uvek bili i iskreni drugari. Zlata živi 500 metara od nas ovde u Mirijevu. Krene na pijacu, pa se sretnemo svi. Moja Dragana baš voli Zlatu, a i ona nju.

24sedam/Nemanja Vujčić
Zoran Pejić Peja sa suprugom

Saša Popović danas nosi titulu najvećeg medijskog maga, a Peja kao neko ko je sa njim usko srađivao, otkriva da li ima ko bolji od njega. 

- Najiskrenije, on je sve naučio od Rake Đokića, uz njega se kalio. Sale od 24 sata spava pet, a ostalo vreme vrti po glavi šta bi mogao da uradi, napravi... Pun je duha i šarma.

Sa Zdravkom Čolićem Čolom Peja nije imao priliku da sarađuje, zbog čega mu je danas i te kako krivo. 

- Nikad nisam ugostio Zdravka Čolića, bilo me je sramota da ga zovem. Sretnem ga u Frankfurtu, on meni prilazi, pita me kako sam, srdačno se pozdravimo... Divan je čovek. Leteli smo nedavno u Ameriku supruga i ja i opet ga sretnem. Prišao mi je. On je takva veličina, veliki gospodin i pun emocija - priznaje Peja i otkriva kakva je privatno pevačica Dragana Mirković. 

- Toni i Dragana su divni ljudi. Uvek kad je moja emisija išla na njihovoj televiziji, oni su poručivali večeru za mene i moje goste. Kada smo radili koncert u Beču, vraćeno je mnogo ljudi jer nisu mogli svi da uđu. Dragana je pevala sve vreme do četiri ujutru. A onda je sela i pričala sa fanovima, slikala se. Svakog fana je ispoštovala, znala je odakle su došli. Ona ceni sve to. Oduševila me je ta njena veličina Nisam primetio da još neko radi kao ona, svi drugi jedva čekaju da odu u hotel da se odmore.

ATAImages/ M.M.
Dragana Mirković

Ta romska slavlja, često nisu prolazila bez incidenata, a prema Pejinim rečima, ništa neuobičajeno. 

- Nikad ništa strašno. Čak i kad se pobiju na svadbi, mi se sklonimo u ćošak, oni se isprebijaju, onda se pomire, mi nastavimo sa veseljima. Jednom se u Milanu gazda napio od sreće što se sin oženio, a snajka je nevina, pa je tražio da svi izlupamo najnovija kola stolicama. Ja se mislim: Bolje izlupajte mene, a dajte mi ta kola, lakše bih to podneo.

Pojedini pevači su se žalili da ne mogu da žive od penzije, a Peja kaže da je sebe za života obezbedio. 

- Čitao sam da Rade Jorović ima jako malu penziju, a toliko lepih pesama je otpevao. Voleo bih da smo kao Amerika, radio ne radio imaš 1.500 dolara posle 65 godina. Ma, ko je u naše vreme razmišljao o radnom stažu? Ja nisam bio prijavljen na televizijama, imam jako malo staža, ali kupio sam stančić, pa će biti kirije. Napravio sam sebi kuću u Mirijevu i kupio stan u centru grada - ispričao je Zoran Pejić Peja za Kurir. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike