Detalj iz Koljinog porodičnog doma, kad se tek okrenuo crkvi: Otac mu se mnogo više zabrinuo nego kad je bio u kandžama droge!

19.01.2023

21:21

0

Poznati muzičar i glumac nikada nije skrivao kakve je sve probleme imao s narkoticima

Detalj iz Koljinog porodičnog doma, kad se tek okrenuo crkvi: Otac mu se mnogo više zabrinuo nego kad je bio u kandžama droge!
Nikola Pejaković - Copyright ATAImages/Marija Mlađen

Nikola Pejaković Kolja, poznati glumac, muzičar, reditelj i scenarista, nikada nije krio kroz kakav je pakao prošao ne bi li se iščupao iz kandži droge. Učenje o pravoslavlju bilo mu je od ogromne pomoći, međutim, kada se okrenuo crkvi, naišao je u pojedinim slučajevima na mnogo veće negodovanje nego kada se drogirao.

Prema njegovim rečima na jednoj tribini, otac mu je bio daleko više zabrinut nego do tada i pred njegovom majkom se otvoreno zapitao - šta se to dešava?

- ...Kad sam došao na pet grama heroina, u nekim fazama je to zaista bilo ozbiljno. Moj otac se više zabrinuo za moje zdravlje kad sam ja počeo da odlazim u crkvu, nego kad sam bio na heroinu. On je mojoj majci rekao: „Šta se ovo dešava, bio je baš lep narkoman i normalan mladić" - kazao je Nikola, prenose domaći mediji pisanje „Republike".

On je i ranije, inače, govorio o svom okretanju Bogu, naglasivši da je to učinio „pošto je bio dotakao samo dno".

- Kad sam se našao „u jarku"... Srbin ide u crkvu kad počne kiša. Nije to usamljen slučaj. Ima ta priča da narkomani odu u neku vrstu vere, ali mislim da to nije sasvim tačno. Čovek traži izlaz i lek za svoju boljku. Pravoslavlje je snaga kojom to može da se savlada. Kad je moj ego bio stucan, kad sam video da nemam izlaz, tako sam ja počeo da pretresam svoj život, svoja uverenja. Tada sam shvatio da grešim - rekao je pre nekoliko godina on.

Nikola Pejaković Kolja, ATAImages/A. K.
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike