Detalji iz života Saše Popovića koje niko nije znao: Detinjstvo je proveo u crkvi, a harmoniku nikada nije voleo da svira

11.01.2023

10:39

0

On potiče iz svešteničke porodice

Detalji iz života Saše Popovića koje niko nije znao: Detinjstvo je proveo u crkvi, a harmoniku nikada nije voleo da svira
Saša Popović - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Saša Popović je zbog uspeha koji je postigao u svetu estrade dobio epitet medijski mag. Vodio je uzbudljiv život, sada je u penziji, ali i dalje ne odustaje od posla.

Nakon raspada Slatkog greha, Popović je doživeo bankrot, živeo je na rubu egzistencije, ali i posle svega je uspeo da se oporavi i postigne današnji uspeh, a ono što malo ko zna jeste da je Saša odrastao u ckrvi i da je mrzeo da svira harmoniku, koja mu je kasnije donela veliko bogatstvo.

- Mladost i detinjstvo sam proveo u porti Nikolajevske crkve u Novom Sadu, gde je moj deda, prota Stevan Popović, bio sveštenik. Odrastao sam u crkvenoj, parohijskoj kući. I dedina tri rođena brata bili su popovi, tako da potičem iz svešteničke porodice. Majka Branka je bila domaćica i brinula je o meni i pet godina starijoj sestri Branki, s kojom sam bio veoma blizak - ispričao je Popović ističući da je redovno išao u crkvu:

24sedam/Goran Sivački
Saša Popović

- Svaki dan sam bio u crkvi u kojoj je deda službovao. Posebno pamtim kako su za Svetog Savu deca i unuci paroha recitovali pesme o tom svecu, pa među njima i ja. Imao sam četiri godine kada sam prvi put recitovao, zaboravio sam tekst, a deda me je podsećao. Počeo sam da plačem i pobegao kući.

Saša je od malih nogu voleo sport, posebno fudbal, te nikada nije ni pomišljao da će ga život odvesti ka muzici. 

- Pored naše kuće je bilo rukometno igralište na kom sam s drugarima iz porte i Matice srpske igrao fudbal, koji sam obožavao! Ustajao sam u šest ujutru i odlazio na igralište da pimpujem loptu. Mogao sam 5.000 puta da je pimpujem a da ne padne! Bio sam talentovan za fudbal, igrao sam i u pionirima FK Vojvodina - kaže Popović, koji je voleo da se igra i klikerima:

24sedam/Goran Sivački
Saša Popović

- Moj otac Konstantin mi je donosio staklene klikere dok je kao trgovački putnik radio za jednu zagrebačku firmu. Bio je i fantastičan muzičar i imao je divan glas. Svirao je klavir, gitaru i harmoniku. Talenat sam nasledio od njega.

Na očev nagovor počeo je da se bavi muzikom.

Mada je zahvaljujući muzici danas jedan od najuspešnijih ljudi u šou-biznisu, Popović je harmoniku zavoleo tek u srednjoj školi.

ATAImages/ Antonio Ahel
Saša Popović

- Mrzeo sam harmoniku sve dok nisam upisao gimnaziju u Novom Sadu. Bilo me je sramota da drugarima kažem da znam da je sviram! Tek kad je profesorka muzičkog pravila hor, otkrio sam joj da sam vešt s harmonikom. Sutradan sam je doneo u školu i odsvirao nekoliko pesama. Profesorka me je nahvalila, pa su sve njene kolege tražile da sviram i na njihovim časovima. I drugari su bili oduševljeni. Od tada sam svuda sa sobom nosio harmoniku i zavoleo je! Ali već sa 17 godina morao sam da biram da li ću da nastavim da treniram fudbal ili da se bavim muzikom. Izabrao sam muziku - ispričao je Popović za Informer.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike