Zorana Kalezića su dve velike porodične tragedije potpuno slomile: Bio je na ivici da batali karijeru

04.01.2023

15:18

0

Od bola nije mogao da nastupa, te tri godine nije bio aktivan

Zorana Kalezića su dve velike porodične tragedije potpuno slomile: Bio je na ivici da batali karijeru
Zoran Kalezić - Copyright Stefan Tomasevic/ATAImages

Pevač Zoran Kalezić izgubio je životnu bitku posle teške borbe sa karcinomom pluća. Njegova karijera trajala je više od pet decenija, a ono što malo ko zna, da je zbog porodičnih tragedija dva puta pravio pauze.  

Naime, Kalezić je 1969. godine izdao prvi album „Uspomene“, a 12 godina nakon tog uspeha doživeo je veliku tragediju - prvo mu je preminuo brat, a potom i otac. Tu količinu tuge jedva je podneo, te su za njega u naredne tri godine sve pesme pale u zaborav. Jednostavno, iako je želeo, nije mogao da se vrati muzici i publici, ali je album „Dobro veče, izgubljena nado“ ipak uspeo da mu vrati vedar duh, a ploču je prodao u 175.000 primeraka.

ATAImages/ Antonio Ahel
Zoran Kalezić

Njegova sreća je bila kratkog roka. Tokom turneje po Americi, Kaleziću je pukao glas, te je morao da se podvrgne operaciji zbog polipa na glasnim žicama i nevoljno otišao opet u potpunu tišinu na tri meseca.

- Usledila su i razmišljanja o tome da li ću ikada ponovo zapevati. Sanjao sam snimanje ploče, svetla pozornice, publiku…Pored mene su bili jedino moja supruga i nekoliko prijatelja da me bodre. Od kolega, tokom lečenja, obišli su me samo Lepa Lukić, Rade Vučković i Toma Zdravković. Zaboravila me je i moja kuća „Jugoton“. Za godinu dana lečenja, od socijalnog sam primio 35 starih, to jest najstarijih miliona dinara - rekao je Zoran u razgovoru za časopis „Sabor“ 1990. godine.

ATAImages/ A.A.
Zoran Kalezić

 

Srećom, taj period tuge i bola bez publike Kalezić je ostavio iza sebe, pa je napravio pravi haos na muzičkoj sceni sa albumom „Moj dobri anđele“.

- Ma, izgleda da pevam bolje nego pre. Hoće me i neki tonovi s kojima ranije nisam bio u dobrim odnosima. A naslovnu pesmu pevaju i klinci, sa njima i klinceze. Vršnjaci moje dece, pa i oni mlađi. Divan je to osećaj - poručio je svojevremeno Kalezić.

Podsetimo, Zoran Kalezić je krajem 2021. godine saznao da boluje od teške bolesti, te da je operacija neminovna. Period posle operacije je bio mučan i bolan, a u tim trenucima mu je supruga bila spas. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike