Zoran Kalezić nakon operacije kancera priznaje: Bolest je skupa, a ja živim i lečim se od 320 evra mesečno!

15.01.2022

17:01

0

Autor: Marija Mitić

Pevaču su odstranjeni delovi oba plućna krila, a trenutno redovno odlazi na hemioterapije

Zoran Kalezić nakon operacije kancera priznaje: Bolest je skupa, a ja živim i lečim se od 320 evra mesečno!
Zoran Kalezić - Copyright ATAImages/A.A.

Pevač Zoran Kalezić nastavlja svoju iscrpljujuću bitku za život i zdravlje, nakon što je u Podgorici ove zime bio na operaciji. Njemu je tada odstranjen po deo oba plućna krila, zbog kancera koji ih je zahvatio, a pevač trenutno redovno odlazi na hemioterapije.

- Kako mogu da se osećam. Borim se. Sada idem na hemioterapiju, u specijalnu kliniku za plućne bolesti "Brezovik" u Nikšiću. Te hemioterapije su jedina nada čoveku koji ima rak pluća, one mogu da "kupe" dve-tri godine života, a ja verujem u medicinu. Imao sam neku svoju viziju da se lečim tu, gde je moj narod. Jer ja sam narodni pevač, umetnik naroda. Ako treba da skončam, bolje da to bude ovde, nego da skončam kao nečiji sluga u inostranstvu - kaže Zoran za Novosti i dodaje:

ATAImages/ Antonio Ahel
Zoran Kalezić

- Kada je skoro jedan moj prijatelj potegao to pitanje, dobio je odgovor: "Što ne ide u DPS, on je njihov pevač". A ja sam uvek pevao svom narodu. Bolest je mnogo skupa. Ne daj bože, nikom! Neću da puzim ni pred kim, ne želim da se ponižavam. Nisam ja mandatorni čovek, niko me nije postavio na mesto na kom sam, niti mi je dao mandat. Narod me je odabrao, i od penzije koja iznosi 320 evra, a koju sam stekao svojim radom, živim i lečim se.

Kalezić je u bolnicama u Podgorici i Nikšiću, gde je boravio, shvatio koliko je voljen u narodu. 

- Tu sam shvatio šta znači biti narodni umetnik. Doktori, hirurzi i celokupno medicinsko osoblje pokazuje mi ljubav u svakodnevnom ophođenju, što me čini srećnim. Još više sam srećan što je uz mene i supruga Irena, jer deca žive svoje živote, sin u Americi, a ćerka u Beogradu - kaže Kalezić.

ATAImages/ A.A.
Zoran Kalezić

Pevač će inače uskoro, tačnije 1. februara proslaviti 72. rođendan, a otkrio je i svoju najveću želju.

- Voleo bih da održim još jedan koncert u Domu sindikata, hramu muzike, gde sam mnogo puta izlazio na binu. Prvi put 1972, kada sam koncert poklonio divnoj deci iz Škole učenika u privredi. Meni je pesma sve. Pevaću do poslednjeg daha. Pevao sam nedavno i na stihove Alekse Šantića i Vite Nikolića, ali, nažalost, nijedna diskografska kuća ne želi da objavi album sa tim pesmama - završava Zoran, pomalo razočarano.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike