Potresna ispovest Zorana Kalezića: Smrt me zove, samo nešto da završim

04.01.2023

14:57

0

On je bio svestan da njegova bolest može da uznapreduje iznenada

Potresna ispovest Zorana Kalezića: Smrt me zove, samo nešto da završim
Zoran Kalezić - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Pevač Zoran Kalezić preminuo je danas u 73. godini. Kako je poznato, on je mesecima unazad bolovao od karcinoma pluća, sa čim se borio, ali je u jednom trenutku rešio da prestane o tome da priča.

Kako je govorio, želeo je da završi mnoge stvari pre nego što se "na drugom svetu" pridruži najboljem prijatelju, kumu i kolegi Tomi Zdravkoviću.

- Sada sam polako krenuo na put ka mom kumu Tomi. Uskoro ćemo se sresti, ali imam još nešto da uradim dotad. Čekam koncert u Domu sindikata da još jednom čujem note koje sve organe vraćaju na pravo mesto. Imam potrebu da još jednom vidim sve te ljude u publici - rekao je Kalezić tada za Balkan info iskreno i kroz suze.

Stefan Tomasevic/ATAImages
Zoran Kalezić

On se prisetio kako mu je Zdravković ukazao čast da mu upravo on održi govor na sahrani.

- Kada je odlazio moj kum Toma, rekao mi je: "Nemoj da ke*aju tamo o meni, ti ćeš da se oprostiš od mene. Ti ćeš da kažeš nešto". Kakva je to počast. Kakva je to obaveza. Tada sam se oprostio od Tome, tad sam shvatio da odlazi čovek koji je želeo da ode, on više nije želeo ovozemaljski život i principe koje mu doktori zadaju. Nije smeo da puši i pije alkohol. Žao mi je što više nema ljudi kao što su Toma, Šaban... Njih ne treba žaliti jer su sebe napravili besmrtnim. Dok god traje muzika traju i oni - izgovorio je pevač na ivici suza.

Kalezić je prvi put održao koncert u Domu sindikata (današnjoj MTS dvorani), gde je posle toga mnogo puta u karijeri napunio ovu salu, pre tačno pola veka.

- Prvi put je to bilo 1972, kada sam koncert poklonio divnoj deci iz Škole učenika u privredi. Meni je pesma sve. Pevaću do poslednjeg daha - rekao je nedavno poznati folk pevač.

ATAImages/ Antonio Ahel
Zoran Kalezić

Zoran je, takođe, skoro otkrio da je, uprkos teškoj bolesti i svim terapijama koje ima, uspeo u međuvremenu i da opeva svoju ljubav sa suprugom Irenom.

- Poslednja pesma koju sam snimio posvećena je mojoj supruzi Ireni. Tekst je napisala divna Natalija Preočanin Samardžić, koja je autor i mog velikog hita "Šta će meni vino". Kad sam se razboleo, došla je kod mene kući, s našim kumom, sveštenikom Gojkom Perovićem. Na poklon su mi doneli veliku svetinju - nektariju. Na tom jastučetu spavao sam dva i po meseca, uvažavajući njihovu želju da ozdravim, da mi bude bolje. Rekla mi je da bi volela da napiše tekst o Ireninoj i mojoj ljubavi. Pristao sam pod uslovom da i sam dodam neke reči. Tako je i bilo. Pesma govori o tome kako smo se upoznali i zavoleli. I danas smo jedna duša. Ona prosto diše za mene - govorio je Zoran.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike