Poslednji ispraćaj Massima Savića: Poznati se okupili da mu odaju počast

03.01.2023

10:15

0

Kolege i saradnici će ga pamtiti kao velikog i dostojanstvenog umetnika

Poslednji ispraćaj Massima Savića: Poznati se okupili da mu odaju počast
Massimo Savić - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Popularni muzičar Massimo Savić izgubio je životnu bitku u 61. godini, a ispraćaj na večni počinak ovog muzičkog velikana je u toku. Massimo će biti sahranjen u Zadru, a poštovaoci njegovog lika i dela uveliko pristižu da mu odaju poštu, poslednji put. 

Milan Maricic/ATAImages
Massimo Savić

Među prvima su stigli Tonči Huljić, Džiboni i Marina Tomašević.

- Znamo se preko 40 godina, još iz doba Doriana Greya. Ja sam jako bila ponosna na njega. Stalno sam se veselila druženju s njim u Zadru. Svi putevi vode u Zadar, i ovo me strašno, ali strašno šokiralo. Ni u primisli mi nije bilo da će se ovako nešto dogoditi, i to tako naglo - rekla je vidno potresena Marina Tomašević.

Tonči će se sa ponosom sećanji svog kolege i saradnika.

- Svako  će ga pamtiti po svome. Kad čovek ode, i kad svakog koji ga voli i koji ga se seća, ostavlja jednu kredencu uspomene. Neke stvari i ne želiš da deliš sa javnošću, ali ono što se možemo složiti da je bio jedna posebna i dostojanstvena figura. On je stvarno posebno proživljavao umetnost i ozbiljno shvatao ono što radi. Uvek ostaje taj glas. I to će ostati specifično. A oni koji ne znaju kakva je on bio osoba, pamtit će ga po njegovom pevanju - rekao je Tonči Huljić, Massimov kolega i veliki prijatelj, a njegovo mišljenje deli i Džiboni:

24sedam/Milica Gudžulić
Tonči Huljić

 

- Izgubio je Zadar previše, a Hrvatska jako puno. Ja mislim da ljudi koji su kreativni, njih pamtimo po zenitu. To je malo drugačije. Nije sad samo stvar koliko je ostavio iza sebe, već koliko je još mogao dati. On je sad bio najvitalniji. Nisam ni znao da je bio bolestan, to jest, čuli smo se pre tri nedelja. Imali smo neke planove za neku TV emisiju, i ovo mi je bio veliki šok. Kad gledaš mojim očima, on je bio u cvetu mladosti. Ne gledaš dob prema rodnom listu nego gledaš kao koja je kreacija u tebi - rekao je Džiboni.

Z. Milutinovic/ATAImages
Džiboni

Podsetimo, Massimo je preminuo od karcinoma pluća 23. decembra, a tužne vesti sa javnošću su podelile njegova ćerka i supruga

- Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe. Iako je otišao s ovoga svijeta, u našim će dušama živjeti vječno; nasmijan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umjetnosti. Zauvijek ćemo biti tvoje cure. Eni i Mirna. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike