Bolna životna priča našeg glumca: Sa 13 godina je zbog devojke probao drogu, pokušao da se leči, a onda nas prerano napustio

04.03.2024

16:20

0

Imao je velike psihičke krize, a na odvikavanje je išao u London

Bolna životna priča našeg glumca: Sa 13 godina je zbog devojke probao drogu, pokušao da se leči, a onda nas prerano napustio
Igor Pervić - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Igor Pervić je tokom svoje glumačke karijere postigao veliki uspeh, a kao mlad se već suočio sa ozbiljnim porokom, koji ga je koštao mnogo u životu.

Naime, Pervić je već sa 13 godina ušao u svet droge, a na nju se navukao sve zbog tadašnje devojke. se na sceni prvi put našao kada je imao samo 7 godina, a slava mu je donela i najveći porok koji ga je dosta koštao. Već sa 13 godina, Igor je ušao u svet droge.

Ostvario je zapažene uloge u  u kultnim filmovima i serijama: „Lajanje na zvezde“, „Crni bombarder", „Kraj dinastije Obrenović“, „Gorki plodovi“, „Miris kiše na Balkanu“, „Samac u braku“, „Nemanjići“, a sa 24 godine je bio idol mladima tog doba. 

Još kao tinejdžer se probio na filmsko platno, a mnogi filmski kritičari, kao i javnost, predviđali su mu blistavu karijeru, ali sve je propalo, jer se odao porocima, a prvi put je probao herion i to zbog devojke. 

Stefan Tomasevic/ATAImages
Igor Pervić

- Jednog dana se na treningu pojave moja majka i očuh. Jedan moj drug im je rekao da sam u školi duvao lepak. Tada mi je taj drug bio najveći neprijatelj, a u stvari mi je bio najbolji prijatelj. Imao sam 13-14 godina. Vozili smo se kući, povezli smo i tog mog druga i čim je on izašao iz kola, očuh mi je zalepio takav šamar! Imao sam veliku sreću što sam imao očuha koji je sa toliko ljubavi pristupao meni. Čovek je bio kao da sam mu iz oka ispao, a ja sam ga doveo do ludila - ispričao je Igor prilikom gostovanja u emisiji Vanje Bulića.

Glumac je tad otkrio da ga je ljubav prema devojci uvukla ga je u kandže droge, ali je, kako kaže, uvek bio samo na heroinu i da druge narkotike nije koristio. 

- Pokoj joj duši, koja je sada mrtva. Ja sam bio strašno zaljubljen u nju, imao sam motor, Tomos automatik, tad sam imao nekih 17 godina. To je tada bilo, ne možeš da zamisliš, imati taj motor. I ja je stavim na motor i ona mi kaže: "Ajde, vozi me na Novi Beograd, imam nešto hitno tamo da završim". Ja vidim njoj nešto nije dobro, a ja tada stvarno nisam ništa znao o teškim drogama. Došli smo do zgrade i ona me pošalje na treći sprat. Za nju sam bio spreman sve da uradim. Nađemo se mi na trećem spratu i ona poslaže sve rekvizite, ja gledam zapanjeno šta to ona tamo krčka, i stavi ona meni špric, a ja sam se igle bojao kao groma - ispričao je svojevremeno lumac i dodao.

- I ja, naravno, da bih nju očarao, onako mlad i glup, kažem: "Hajde". Okrenem glavu na drugu stranu i ona mi to uradi. U tom trenutku osetim nirvanu i počeli smo da vodimo ljubav na stepeništu. Nije jedan dan prošao, ja sam se ponovo uradio. Nikad nisam uzimao na nos. Počeo sam tako i nastavio na igli. U početku nam nije trebalo mnogo para, ali kasnije su počeli problemi i krize su bile psihičke. Gledajući nju koja je bila mnogo duže u svemu tome, ubacivao sam sve više sebe u to stanje. Kada je ona vikala da je sve boli i ja sam, a ustvari me ništa nije bolelo osim mozga - otkrio je tada Pervić.

Stefan Tomasevic/ATAImages
Igor Pervić

Kao dete poznatih roditelja, od malih nogu je uživao u luksuzu. 

- Sva ta deca su bila iz dobrostojećih kuća, tako da smo imali dovoljan džeparac da LSD kupimo za vreme odmora. Ta moja generacija 1967. bila je veoma opičena po tom pitanju. Duvali smo lepak na času OTO-a. Od dvanestoro nas iz istog razreda, danas više od sedmoro nije živo - istakao je glumac.

Kada je već postao zavistan od droge, kada je trpeo nenormalne bolove, majka mu je davala novac, jer nije mogla da podnese da ga gleda u takvom stanju.

- Majka me je nalazila u strašnim stanjima. Dotle je dolazilo da bi me ona stavila u kola i dala mi pare za drogu jer više nije mogla da me gleda. Nisam imao više gde da se ubodem - opisao Pervić.

Sa svega 19. godina glumac je bio primoran da ide na lečenje od bolesti zavisnosti.

- Tada nisu bili centri za odvikavanje, već su me smestili u bolnicu Dragiša Mišović sa nekim čovekom koji je imao psihičkih problema. Sećam se, bio je maj i budi me da mi kaže da pada sneg. Napravili su to tako pametno, da je balkon od moje sobe bio u prizemlju. Tada su Valorom lečili narkomaniju, ja njima Valoro, oni meni heroin. Tako da sam ležao u bolnici i uzimao heroin - priznao je on dalje.

Veliku podršku u periodu od odvikavanja bila mu je prvo devojka, a potom supruga, pesnikinja i književnica Jasmina Holbus.

- Otišao sam u London na detoksikaciju i za 24 sata pod anestezijom promenili su mi krv, izvukli sve otrove i blokirali centre u mozgu kako ne bih mogao ništa da osetim ako ponovo uzmem drogu. Oboje smo se strašno zaljubili, moj očuh joj je pisao recenziju za knjigu, tako smo se prvi put videli. Vodila je računa o meni do te mere da me je hranila, vodila kod doktora, bukvalno sve - ispričao je tada Pervić.

Stefan Tomasevic/ATAImages
Igor Pervić

Kao neko ko je prošao pakao, mlađima je uvek savetovao da se klone tih stvari i da ne dozvole sebi da probaju, jer ništa u vezi droge nije besplatno.

- Nemojte se zaje*vati. Prvi put će vam dati džabe, možda i drugi, ali će vam naplatiti to tako da ćete ceo život patiti i možda završiti kao mnogi od mojih prijatelja, dva metra pod zemljom i to mnogo brže nego što očekujete. Kraj je potpuno izvestan ako nemate tako ludačaku sreću kakvu sam ja imao - rekao je tada glumac.

Podsetimo, Igor Pervić je preminuo je 2019. godine nakon borbe sa karcinomom jetre, u 52. godini života, a njegov turbulentni život često je bacao u senku sva njegova glumačka dostignuća. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike