Bolna ispovest Dada Polumente o sestri kojoj je paralizovano 60 posto mozga: Već trideset godina je vezana za kolica

26.12.2022

20:38

0

Pevač kaže da su vremenom počeli da otkazuju funkcije i mišići

Bolna ispovest Dada Polumente o sestri kojoj je paralizovano 60 posto mozga: Već trideset godina je vezana za kolica
Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Pevač Dado Polumenta u javnosti je retko govorio o svom privatnom životu, o roditeljima, ali i sestri koja je trideset godina vezana za kolica. Kroz suze pevač je govorio o bolnim trenucima koji su obeležili njegov život.  

Naime, Dado je otvorio dušu i pričao o svojoj sestri kojoj je sa samo tri meseca data pogrešna injekcija zbog čega joj je paralizovano šezdeset posto mozga.

- Dajana je sestra moja koja je rođena kao i svaka druga beba, kao normalno dete. Sa tri meseca je imala unutrašnju temperaturu 42 kada su joj doktori dali pogrešnu injekciju i paralizovali su joj šezdeset posto mozgda. Od tog momenta su počeli godinama da otkazuju funkcije i mišići - pričao je Dado dok su se suze slivale niz njegovo lice.

Antonio Ahel/ATAImages
Dado Polumenta

- Zadnjih, pa eto da kažem, trideset godina je ona u kolicima. Ne postoje reči kojima bih mogao da opišem tu bol i patnju, ne moju koliko od mojih roditelja i kroz šta je ona prošla. Jako je teško stvarno pričati o ovim stvarima i nikada nisam imao priliku da pričam o tome - kazao je Polumenta kroz suze ističući da je zbog sestre mnogo toga naučio u životu. 

Zbog hendikepa sa kakvim se Dajana bori, cela porodica je promenila svoje navike, a Dado ističe da je ponosan na svoje roditelje zbog načina na koji brinu o njoj. 

- Mnogo su nam pomogli u životu generalno, kada to kažem mislim na nas, na njihovu decu, ali i na suprugu moju, moju decu. U životu imati takve ljude kao primer zaista je velika blagodat, kako moje tako i od supruge roditelje, to je opet eto kažem, verujem u dobro i uvek mi se dobro i vrati, tako i živim, tako sam i vaspitan. Kažem, to je jedan veliki hendikep za čitavu porodicu, kada je neko bolestan, onda su vam ograničena kretanja, ne možete da planirate kao sav normalan svet ni letovanja ni zimovanja jer ste usko vezani za neke određene lokacije, ali oni guraju i nose i svaka im čast - kazao je on i dodao:

M. M./ATAImages
Dado Polumenta

- Moj otac ima 69, sada će 70 godina, on je kada ga vidite kao da ima 40. Neverovatno kakvu snagu i energiju nosi i on i moja majka. Majku ću uvek pamtiti po osmehu, a oca po toj nekoj jačini - iskreno je kroz suze ispričao Dado i nastavio:

- Ta borba je meni fascinantna, kada znate da nekome ne možete da pomognete, kada znate da će tako da živi, jer Dajana je zavisna od njih bukvalo za svaki momenat svog života - rekao je Dado, a na pitanje da li prepoznaje njene emocije kada je pored nje kaže:

- Naravno, to je nešto što sam kupio od nje. Ta iskrenost je kod nje kao kod bebe, kao kod malog deteta koje ne zna za nešto loše - rekao je Dado Polumenta u emisiji „Na terapiji sa Slavicom Đukić Dejanović” koja se emituje na Blic televiziji. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike