Ljubavna priča Jelene i Novaka Đokovića: Njega su izbacili iz sportske gimnazije, ali to nije bila prepreka za njihovu ljubav

12.12.2022

15:49

1

Srprski teniski as je izabranicu upoznao u sportskoj gimnaziji iz koje je ispisan

Ljubavna priča Jelene i Novaka Đokovića: Njega su izbacili iz sportske gimnazije, ali to nije bila prepreka za njihovu ljubav
Jelena Đoković i Novak Đoković - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Srpski teniski as Novak Đoković već sa sedam godina je znao da želi da bude najbolji teniser na svetu. Upisao je gimnaziju, koju nije uspeo da završi zbog prevelikih obaveza, ali ljubavi prema devojci koju je upoznao u sportskoj gimnaziji nije želeo da se odrekne.

Naime, Novak je u skladnom braku sa Jelenom Đoković sa kojom ima dvoje dece, a malo ko zna kako je počela ljubavna priča ovog para. 

Novak je osnovnu školu pohađao na Banjici, a potom upisao sportsku gimnaziju. U svemu što je radio imao je potpunu podršku roditelja, ali je njegovo obrazovanje prekinuto zbog velikih obaveza koje je imao. 

Instagram screenshot / djokernole
Jelena i Novak Đoković

- Nisu imali razumevanja da on ne može da sedi u školskoj klupi - ispričala je svojevremeno njegova majka Dijana u podkastu "Sportlight":

- Morala sam na disciplinsku komisiju da idem, da obrazlažem gde je sve moj sin bio. Naravno da su me i oni ocrnili i na kraju je izbačen, odnosno ispisan iz te sportske gimnazije. Rekla sam im da nikome ne kažu da su ‘s‘ od sportske gimnazije. Trebalo je da mu daju podršku, da mu daju gradivo koji će on da savlada.

Profimedia
Jelena i Novak Đoković

Ipak, iako od škole nije bilo ništa, Novak je upoznao ljubav za sva vremena - Jelenu Ristić koja je tada išla u Osnovnu školu u samom centru glavnog grada, a svoju ljubav prema atletici nastavila je u baš u pomenutoj gimnaziji.

Ona je kasnije uspela da upiše jedan od najboljih privatnih fakulteta u Italiji, a 2011. odbranila je doktorat na smeru "Luxury Management and Services" Internacionalnog univerziteta u Monaku, nakon čega se 2014. godine i udala za svog školskog druga, piše Kurir. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike