"Zvali su me štreberka, ali to je dobro": Jelena Đoković otkrila detalje iz mladosti i vaspitavanja dece

10.11.2022

16:33

0

"U našoj porodici se to radi svake večeri"

"Zvali su me štreberka, ali to je dobro": Jelena Đoković otkrila detalje iz mladosti i vaspitavanja dece
Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Javnost Jelenu Đoković poznaje kao suprugu najboljeg tenisera svih vremena, ali ona ima čitav niz svojih projekata. Jedan od njih je i digitalna platforma "Shtreber", namenjena osnovcima od 5. do 8. razreda.

Ona je tim povodom gostovala na RTS-u i tom prilikom je otkrila mnoge nepoznate detalje o sebi, odnosu sa decom i svojoj mladosti.

Supruga Novaka Đokovića priznala je da su je u školi zvali "štreberka", ali da joj to nije ni malo smetalo.

- Ja sam sebe uvek smatrala štreberom, iako ta reč nije imala dobru konotaciju u društvu. Uvek sam sebe doživljavala kao osobu koja voli da uči i koja ima neki cilj.

Istina je da je "štreber" bio pogrdan izraz za one koji mnogo uče i "imaju sve petice", ali je vremenom postao pozitivan, jer su pametna deca izrasla u pametne ljude, a i Jelena misli da je to pozitivan izraz sada.

 

 

Jelena Đoković je rekla da sada kada priprema decu, Stefana i Taru, za školovanje podseća se školskih dana i da uči sa njima.

- Sećam se svog detinjstva, ali sam dosta i zaboravila. Sada sam, kao odrastao čovek, poželela da to obnovim, a i da se pripremim za školovanje moje dece. Oni onda vide kako ja učim, u našoj kući učenje je osnova svega. U svemu što radimo smo vrlo radoznali. Ja ih uvek podstičem pitanjima, da bi promišljali i uvek ih pitam: "Šta ti misliš...?", jer želim da vidim njihov tok razmišljanja.

Tanjug/Sava Radovanović
 

Jelena je otkrila i kakve aktivnosti se u njihovoj porodici ne propuštaju:

- Mi imamo dosta razgovora, čitamo knjige, to su nam bitne rutine pred spavanje koje nikad ne propuštamo. Ponekad izvlačim "iz naftalina" neke svoje uspomene i pričam im kako je meni tada bilo, a često se i pravim naivna, kao da nešto ne znam, pa onda oni mene podučavaju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike