Pevač oštro o kolegama s estrade: Prvo su svi bežali od rokenrola, sad od folka, a ja sam odavno digao ruke, nema nam pomoći!

04.12.2022

07:45

0

Boris Režak objašnjava kako je sebi u poslu „našao meru", pa zarad uspeha - ništa ne mora

Pevač oštro o kolegama s estrade: Prvo su svi bežali od rokenrola, sad od folka, a ja sam odavno digao ruke, nema nam pomoći!
Boris Režak - Copyright 24sedam

Pop pevač Boris Režak je, osim toga šta želi sebi i najbližima u novoj 2023. godini, otkrio i kako gleda na estradu, kao i kojim se alatima služi u stresnim situacijama ne bi li ih što bolje prebrodio. Pred okupljenim medijskim ekipama, među kojima je bila i 24sedam na snimanju novogodišnjeg programa RTS-a, kantautor je istakao da se nikako ne bi povinovao novonastalim trendovima na sceni zarad uspeha.

Ono sa čime raspolaže mu je sasvim dovoljno, a porodica će mu uvek biti na prvom mestu.

- Želim da mi (u 2023) bude kao i ove godine. Zdravlja, pristojno posla... Nikakva ludila ni u idućoj godini. Da ne budemo stalno pod stresom - počeo je bio on, pa naglasio da i te kako ima metode protiv nervoze i napetosti.

- Izbegavam ono što me nervira. Sklanjam se od takvih stvari. U mom poslu koji je prilično stresan, ako vidim da mi nešto ne treba, da idem s jednog nastupa na drugi, da ne vidim klince, suprugu, ja jednostavno radim manje. Gledam da budem kućni moljac, što kažu - kazao je Boris, zbog čega se nametnulo pitanje zarade, na koje je on imao gotovo pripremljen odgovor.

- Novca jeste potrebno, imam troje dece, školovanje... Ali, Bože moj. Nekako ćemo se školovati. Moram da im pokažem da kad spominju neke modele telefona, čuda, da je to smaranje i da se bavimo nekim drugim stvarima. To je težak posao za roditelja, ali je meni nekako fora da im to kažem, da mi se ne dopada, da je to što neko tamo ima skroz bez veze, a pogled na Košutnjaku mi je baš super - nasmejao se on, pa otvoreno progovorio i o situaciji na muzičkoj sceni.

Boris Režak na snimanju RTS-ovog novogodišnjeg programa, 24sedam
 

Upitan da li kao pop pevač smatra da folk i turbo-folk dominiraju, odgovorio je odrično, ali se nije tu i zaustavio.

- Iskreno, ne mislim ja to. Već duže vreme uopšte i ne razmišljam šta se dešava po pitanju muzike. Digao sam ruke. Odavno sam shvatio da nam, što se tiče nekakve scene, nema pomoći, otišlo je predaleko. Ja sam se zavukao u neki svoj mikrosvet, radim povremeno pesme i sad ću... - govorio je, pa objasnio šta u stvari misli pod time „da više nema pomoći".

„Imam zadovoljstvo, sreću i mir!"

- Ne postoji nekakav sistem, sve je dozvoljeno. Danas može svako da peva, da izvali nekakvu glupost i da svima bude dobro - počeo je, pa između ostalog dodao:

- Ali, nekad se bežalo od rokenrola, pa se danas izučava u knjigama. Mislim da zadnjih 30 godina vlada ekspanzija loše muzike i ne znam gde će to na kraju da završi. Naravno, tu ima dobrih i muzičara i izvođača, ali i oni popuste pod silnim pritiscima i počnu da kvare svoju sliku zarad „moram tako, to traži tržište". E, ja sam od onih koji to neće. Već 20 godina sam u tom nekakvom svetu, držim se toga, nemam ludila, ali imam zadovoljstvo, sreću, duhovni mir.

Narodnjake, kaže, rado zapeva i u njegovoj se kući mnogo šta sviralo. Sve može, tvrdi on, samo dok je sa ukusom.

Detalje razgovora s Režakom možete pogledati u videu koji sledi.  

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike