Radonjićevu majku takođe znate s televizije! Radila je rame uz rame sa Brenom, pa zbog porodice ostavila karijeru po strani (FOTO)

29.11.2022

07:15

1

Menadžer je i njoj bio Raka Đokić i u muzičkom svetu je bila izuzetno uspešna

Radonjićevu majku takođe znate s televizije! Radila je rame uz rame sa Brenom, pa zbog porodice ostavila karijeru po strani (FOTO)
Miodrag Radonjić - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Poznati glumac Miodrag Radonjić retko kad govori javno o svom privatnom životu, međutim, jednom prilikom je ispričao kako mu je majka takođe bila poznata ličnost. Šta više, Branka Lolić - svojevremeno je blistala rame uz rame s Lepom Brenom, s kojom je delila menadžera. 

Bila je instrumentalista na harmonici, vokalni solista, član hora „Kraljica Natalija" i muzički urednik u Televiziji Beograd.

„Prvakinja u Jugoslaviji!"

- Dok se brat Marko i ja nismo rodili, mama je bila veoma uspešna u muzičkom poslu, bila je prvakinja harmonike stare Jugoslavije. Mnogo je radila po svadbama, čak je išla na turneje po Evropi i Americi. Tih osamdesetih godina njen menadžer je bio čuveni Raka Đokić, koji je tada zastupao i Lepu Brenu. Imao je samo dve klijentkinje, Brenu i moju mamu. Onog momenta kada se mama odlučila da osnuje porodicu, karijeru je ostavila po strani i posvetila se nama - objasnio je Radonjić jednom prilikom za „Informer", pa dodao:

- Mama je često svirala harmoniku ili klavir, a brat i ja bismo pevali, naročito na slavama. Izvodili smo narodne pesme od „Stani, stani, Ibar vodo", pa sve do „Hej, momci mladi" grupe „Legende", uz koju smo i đuskali - zaključio je glumac. 

Branka Lolić, majka Miodraga Radonjića  Youtube screenshot „Koledar" / RTS KOLO
 

Branka je snimila 1984. godine album pod nazivom „Zaljubljena harmonika". Pored tradicionalnih kola na albumu se nalaze i kola koje je komponovao Miodrag Todorović Krnjevac i Novica Negovanović, a sa orkestrom Ljubiše Pavkovića 1988. godine snimila je album sa komponovanim narodnim pesmama.

(Blic)

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike