Vlasnik restorana u kom su mladenci pravili svadbu progovorio o prevari: U finansijskim problemima su, hteli su da zarade

27.11.2022

09:35

0

Kako je Bubanja objasnio, od prvog trenutka je sve bilo veoma čudno

Vlasnik restorana u kom su mladenci pravili svadbu progovorio o prevari: U finansijskim problemima su, hteli su da zarade
Boško Bubanja - Copyright Printscreen Youtube/Tv Pink

Svetski poznat maneken Karlo Švonja i njegova izabranica Emilija Selaković napravili su svadbu prethodnog vikenda i iznajmili luks restoran u kom su obavili svadbeno slavlje, ali ceh od 15.000 evra nisu isplatili

Povodom novonastale situacije oglasio se i sam vlasnik i predsednik udruženja Ivent industrije Srbije, Boško Bubanja, koji je istakao da je od samog starta sve bilo veoma sumnjivo.

Par je rezervisao salu, a da je prethodno nisu ni pogledali, od planiranih 250 zvanica, pojavilo se svega 95 ljudi. Tortu od 1.500 evra, koju su mladenci poručili, nisu platili. Mlada je navodno bila trudna, i planirana je i ceremonija otkrivanja pola, da bi mlada na svadbi pila akohol sve vreme. 

Printscreen Youtube/Tv Pink
Karlo Švonja i Emilija Selaković

- Preko 1700 događaja na godišnjem nivou organizujemo, sa velikim brojem ljudi, ali ovakvo nešto još uvek nije bilo - rekao je Bubanja.

Kako kaže, sitnijih slučajeva, gde neko bude uskraćen za neku naplatu, još je i bilo, ali dodaje da se u ovom obimu nikada nije dogodilo.

- Mladenci su nas kontaktirali u septembru sa idejom da naprave svadbenu proslavu kod nas, tražili su prvi slobodan termin, koji je relativno blizu, pa su dobili oktobar. Oni nisu došli kod nas da se upoznamo, da pogledaju prostor, samo su rekli da žele tu da prave svadbu i da neće nigde drugde - rekao je Bubanja.

 

- Oni su došli tek sredinom oktobra i rekli da ne mogu da prave 29. oktobra, da je mnogo blizu, da su mu blokirane kartice u Kini i pomerili su datum na 19. novembar. Tu se nismo puno zbunili. Prvi problem je bio kada su došli da potpišu ugovor i nisu hteli da plate depozit. Mi smo im rekli da ugovor ne može da se potpiše bez depozita, jer je to garancija određenog termina, pa kada budu hteli da ga plate, tada ćemo i potpisati ugovor - istakao je Boško Bubanja i dodaje da su samo jedan deo novca uplatili. 

- Upatili su samo deo para, što smo im dozvolili jer smo im verovali da imaju novac na računima, koji su im navodno u inostranstvu, kao i da će nam sve isplatiti.

Na svadbi se prema njegovim rečima pojavilo oko 90 gostiju, dodaje da je sama atmosfera bila nelagodna, ali da se time nisu bavili.

- Osetilo se da nema energije koju jedna svadba nosi sa sobom, ali se mi nismo posebno obazirali na to. Neobično je što je i mlada sve vreme pila alkohol, iako je navodno trudna. Pred kraj, kada je ostalo nekih 15 ljudi, mladoženja ih je pozvao da idu na svadbu na određeni splav - rekao je Bubanja.

- Mladoženja je njima obećao da će ih on voditi na splav, da on časti, da im ne trebaju pare. Oni odlaze u splav, mi završavamo naše poslove. Mladoženja je došao oko 2 i rekao koleginici da je na splavu nastao incident, da ga je mlada uhvatila navodno u nekim zagrljajima, i da mu je svašta rekla i da je on nju onda udario i tako dalje. Goste su ostavili u nemilosti da plate taj račun na samom splavu - rekao je Bubanja.

Dodaje da je on objasnio šta se desilo i da je dalje pitanje šta će od toga svega biti. Kako kaže, posle par minuta sišao je iz sobe i rekao menadžerki: "Majo, mi smo opljačkani!"

- Rekao je da su sve koverte po sobi razbacane i otvorene. Međutim, nije moglo da dođe do toga jer imaju kamere i niko nije mogao da uđe. Ujutru se pojavila i mlada koja kaže da zapravo želi da se razvede. Da je sve bila lažna priča da od toga nema ništa i da želi da se razvede - rekao je Bubanja, koji otkriva da je mladoženja u zamenu za novac nudio burme: 

- Odbijao je uporno da provuče tu njegovu "navodnu" kinesku karticu. Otac je uspeo da skupi 100.000 dinara, a onda mladoženja odlučuje da pozove kuma. Zatim se on raspitivao na koji drugi način može da nam plati, nudio je automobil i burme - rekao je Bubanja.

- U međuvremenu, mi smo ih proverili, i videli smo da na društvenim mrežama nema nigde nijedna njihova zajednička slika. Ali ono što može da se vidi kako je mladoženja u junu 2021. zidao svoj prvi hotel u Hrvatskoj - rekao je Bubanja.

Kako kaže, početkom 2022. godine, ponovo stavlja slike kako otvara lanac fast fudova, zatim agenciju za nekretnine u Kini. Kada su skroz prestali da se javljaju, kaže da su objavili njihove inicijale i da su tada počeli da im se javljaju i kolege, ali i familija.

- Neki su se javljali sa informacijama da su oni zapanjeni da on uopšte pravi svadbu jer je gej, i da to nije moguće. Znali su da tu nešto nije u redu, pa zato nisu ni došli. Određena rodbina iz Hrvatske rekla je da ga godinama nisu ni videli ni čuli, i onda im je bilo jako neobično da su ih zvali na svadbu - rekao je Bubanja.

Ispostavilo se da je u pitanju, kako kaže, svetski poznati maneken.

- Jedan prijatelj je rekao da su u ozbiljnim finansijsiskim problemima, pa su smislili da naprave svadbu sa minimalnim troškovima i da zarade na toj svadbi - ispričao je Bubanja u Jutarnjem programu televizije Pink.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike