Ponižavala sam maminu inteligenciju! Verica Rakočević zajecala: Grize me savest

14.11.2022

19:48

1

Modna kreatorka je istakla da je danas shvatila kakva je osoba bila njena majka

Ponižavala sam maminu inteligenciju! Verica Rakočević zajecala: Grize me savest
Verica Rakočević - Copyright Milan Maricic/ATAImages

Verica Rakočević je ogolila dušu pred kamerama, te je otvoreno pričala o odnosu sa roditeljima. Nije se libila da prizna da je imala otvoreniji odnos sa ocem nego sa majkom, ali i da je i dan-danas grize savest zbog ophođenja prema ženi koja ju je rodila. 

Kada je njen otac preminuo, ona to nije mogla da prihvati, te mu nije otišla na sahranu. Kako se na trenutak vratila u prošlost, emocije su je obuzele te se i rasplakala.

- Neverovatna je stvar, ja sam imala mnogo bliži odnos sa tatom nego sa mamom. Moj tata je bio inžinjer agronomije, mama je završila samo osnovnu školu i negde je možda i moja glorifikacija njegovog lika i dela i njegov odnos prema njoj i njegovo ponašanje prema meni je možda bacilo senku na njenu veličinu. U to vreme, u njenim godinama kada znamo sam ritual sahrane šta znači i koliko je on na neki način sada pokazatelj, ne tuge, nego poštovanja osobi koja odlazi, ja sam bila zapanjena kada sam mojoj majci, jer ja sam bila uvek, ja ću da uradim to i to i tu nema diskusije dalje, priznajem, kada sam rekla: "Mama ja neću biti na sahrani“, da sam očekivala da će ona da se buni - kazala je Verica sa knedlom u grlu i dodala:

ATAImages/Stefan Tomašević
Verica Rakočević

- U skorije vreme često to analiziram i žao mi je što sam ponižavala nekad njenu inteligenciju jer me je očigledno mnogo dobro poznavala i očigledno je mnogo dobro znala moju ljubav u odnosu na tatu i ona je rekla: „Sine, ne brini ništa, to je svakako samo forma" - ispričala je Verica kroz suze.

Kako je sama kreatorka napomenula, njena majka je bila manje obrazovana od oca, ali ona je tek u kasnijim godinama spoznala neke stvari kao i to zašto je njen otac, njenu majku toliko voleo.

Mateja Stanisavljevic/ATAImages
Verica Rakočević

- Moram priznati da mi je to najveća griža savesti u odnosu na nju, gde sam tog trenutka tek shvatila da on nije nju za džabe toliko voleo. Ja sam prosto izmislila da imam nešto, čak sam izmislila da imam i reviju i to sam joj čak rekla, što naravno nije bilo istina. I sedela sam na plaži Svetog Stefana, toga dana u jedan sat su njega sahranjivali i uveče sam legla da spavam. Nekada kada vraćam film na taj događaj, pomislim da sam mesečarila. I kada mi ljudi pričaju takve stvari, ja moram priznati nekda sa nevericom gledam međutim ovo je nešto što sam ja lično doživela, što mi niko nije ispričao - reka je Verica i opisala svoj san u kom je videla oca i koji i dan danas pamti: 

Kako je ispričala, ovo uopšte nije doživela kao san, već kao realnost i nikada nije prihvatila da je njen otac preminuo.

ATAImages/ Antonio Ahel
Verica Rakočević

- Ispod bakine kuće je bio jedan šljivik, a ispod njega je bio potok. Često sam se pored tog potoka igrala. Sanjala sam da sedim pored tog potoka i da plačem što mi je tata otišao. I samo sam osetila ruke da me neko zagrlio i tog trenutka sam otvorila oči. Ja sam ustala i sela, te ruke su i dalje bile tu. Ja sam ih osećala - ispričala je kreatorka o tome kako se osećala posle smrti svoga oca kom nije otišla na sahranu.

- Ja sam čula glas: "Nemoj da plačeš, ne smeš da plačeš, ti znaš da sam ja uvek tu sa tobom. I samo u tom trenutku , taj stisak nestaje - ispričala je Verica i dodala:

- Uopšte nisam bila uplašena, ne znam kako da kažem, a da ne zazvuči malo čudno, nisam osećala onu tugu koju donosi smrt. Ja sam u svojoj glavi negde postavila da je moj tata otišao na Novi Zeland i da ne može da dođe i da ja ne mogu da odem. Ja odem proforme na groblje, da zapalim sveću i da to sve sredim, ali uopšte nemam odnos prema tom mestu jer moj tata nije tu. On je uvek tu kad meni treba i uvek tu kada treba da mi okaže neki put - ispričala je Verica Rakočević u emisiji „Na terapiji sa Slavicom Đukić Dejanović“.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike