Neda Ukraden kroz suze o traumama koje su ostavile veliki trag: Mislila sam da će me problemi pojesti, ali su uvek svitale zore

05.11.2022

12:48

0

Pevačica ističe da njega knjiga govori o večitoj borbi i pobedama nad svime što je zadesilo

Neda Ukraden kroz suze o traumama koje su ostavile veliki trag: Mislila sam da će me problemi pojesti, ali su uvek svitale zore
Neda Ukraden - Copyright Printscreen Youtube/Tv Pink

Neda Ukraden nedavno je objavila autobiografiju pod nazivom „Zora je svanula“, a pevačica je sada otkrila kakvu poruku ova knjiga nosi. U njoj je zabeležila sve uspone i padove tokom karijere, ali i života, a progovorila je i o traumama koje su ostavile veliki trag na nju. je otkrila kome je posvetila većinu svojih pesama.

Kako u knjizi govori i o ljubavnim jadima, ona je otkrila šta za nju znači ljubav, ali i pouku koju ima ova knjiga.

- Najveća ili nabolja, kako god da se to okarakteriše... Da, bile su nam slične duše, vredne, samosvesne, odgovorne, u jednom periodu života to je bila jako lepa ljubav, koja se završila trajnim poštovanjem! Pričamo o davno prošlim vremenima. U mojoj knjizi je objašnjeno. Naslov nosi jaku pouku - kaže ona i objašnjava: 

24sedam/M.G.
Neda Ukraden

- Toliko sam puta mislila da će me problemi pojesti, ali su uvek svitale zore. Ovo je knjiga o pobedama, o novim zorama, o borbi... Koliko god pokušavali, ne možete pobeći od sebe, nikada!

Između ostalog, brojne su stranice posvećene njenim najtežim periodima u životu i jezivim traumama kroz koje je godinama prolazila, a kako se prisetila ovog bolnog perioda, suze su počele da naviru.

- Gubitak roditelja, ali i rat koji je za nama. Bila sam na službenom putu, često sam putovala... Nisam mogla da se vratim. Imala sam stan od sto kvadrata u centru Sarajeva, stan roditelja, kafić na Ilidži, kućice u nizu..Vredna imovina, sav trud je ostao. Opljačkali, lišili nas deset godina da uđem tamo. Nikada više tamo nisam ušla - kaže ona i dodaje:

Printscreen Youtube/Tv Pink
Neda Ukraden

 

- Počela je serija katastrofe, a ja ništa niti sam uradila, niti koga mrzim... Nije mi bilo jasno kako sam postala neprijatelj gradu koji toliko volim... Razmišljala sam o svemu, da li treba nastaviti živeti u tako groznom svetu. Moja Jelena mi je dala snagu, tada je imala 12 godina. Rekla mi je: „Nećeš valjda mama odustati zbog ludaka koji te mrze, nećeš valjda prestati da pevaš“ i to je bilo to. To mi je dalo vetar u leđa! Paljenje lokala... Kasnije, novca što sam imala uložila sam u lokal na Banovom brdu koji je zapaljen 1999. te godine - ispričala je Ukradenova u Novom vikend jutru.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike