Moja najmlađa unuka je fenomen! Željko Samardžić ogolio dušu o karijeri i porodici, dotakao se i Jelene Đoković (VIDEO)

04.11.2022

16:31

0

Pevač otkriva da mu je supruga Maja najveća podrška, ali i inspiracija

Moja najmlađa unuka je fenomen! Željko Samardžić ogolio dušu o karijeri i porodici, dotakao se i Jelene Đoković (VIDEO)
Željko Samardžić - Copyright Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Pevač Željko Samardžić danas je premijerno publici predstavio svoj novi singl pod nazivom „Okupite”, za koju je tekst pisala pokojna Marina Tucaković. Danas, baš na dan njenog rođenja, on je rešio sa vernom publikom da podeli stihove u kojima se mogu pronaći brojne generacije. 

Samardžić, kao i uvek dobro raspložen razgovarao je sa predstavnicima medija, među kojima je bila i ekipa 24sedam, pričao o karijeri, porodici, unucima, ali i brojnim detaljima njegovog života sa kojim njegovi obožavatelji nisu bili upoznati. 

24sedam/D.B.
Željko Samardžić

Vaše pesme su jako emotivne, da li ste i vi takvi?

- Jako sam emotivan. Nedavno sam pričao sa prijateljima i baš im kažem: „Gledam film i zaplačem, šta se to dogodi?” To je sasvim normalna stvar.

Da li vam je bitno da vaši prijatelji i porodica budu u prvim redovima na vašim koncertima?

- Kad su oni tu, mnogo bolje se osećam. Ja sam jako vezan za svoju ćerku, suprugu, unuke sve više. 

24sedam/D.B.
Željko Samardžić

Ko je vaš najveći kritičar?

- Svi daju svoje mišljenje, ali uvek je moja zadnja. Ja imam neko čudno čulo da moja bude zadnja, jer imam osećaj da to treba tako. 

Ko je vaša najveća podrška i inspiracija?

- Moja supruga Maja, 45 godina smo tu. To je dovoljno da bi ona dobila tu titulu. Toliko godina biti pored nekoga i verovati mu u svakom pogledu. Nedavno je bila anketa u kojoj su me zamolili da kažem ko je po mom mišljenju „Žena godine”. Sećam se da sam rekao: „Ima jedna pored koje se budim, ali ću se odlučiti za Jelenu Đoković, suprugu našeg najuspešnijeg tenisera”. I bio sam u pravu. Uspešna žena je uvek pored uspešnog muškarca.

Kakve kritike dobijate od unuka?

- Aleksa me naterao da kupim ove patike, on mi je bio stilista. Kaže: „Deda, hajde da idemo da kupimo cipele.” Ovaj sat je isto njegova preporuka. Čak mi je i poklonio sat za rođendan i eto da bude „Deda IN”. 

24sedam/D.B.
Željko Samardžić

Koliko se današnja omladina razlikuje od onoga što ste vi bili nekada?

- Mi smo ranije uz gitaru pevali ispod prozora, a oni uz telefon. To je grozno. Treba osetiti miris kestenja. Mi smo romantične trenutke provodili ispod drvoreda lipa, a danas je sve uz telefon, šalju se fotografije i to je to. 

Ima li neko od unučića sluh za muziku?

- Imaju svi sluha, čak i ova najmlađa. Ja odsviram neki ton uz gitaru, ona ga otpeva. To je beba, meni je ona fenomen. Ja sam želeo da moja Minja nastavi mojim stopama, ali njoj to nije bilo zanimljivo. Ona snima divne kavere, pošto je njen suprug gitarista. 

Marina je pisala ovu pesmu, mnogo ste puta sarađivali i ranije. Koliko vam sada nedostaje i koliko puta ste poželeli da je pozovete?

- Mnogo mi nedostaje. Ona je čuvala dugo ovu pesmu, a ja sam birao trenutak kada ću je pustiti. Ona je kod mene već 4, 5 godina. Bio bih najsrećniji na svetu da mi pruži ruku, da me zagrli, ali to je život. Niko ne zna šta nas čeka. Od gubitka tog njenog deteta, pa nadalje, sve je tragično završeno. U krajnjoj liniji, ona je iza sebe ostavila toliko pesama da mogu reći da je ona živa i da živi kroz pesme. 

Instagram printscreen/laccaofficial
Marina Tucaković

Sa kim biste voleli da snimite duet?

Moj i Saletov duet je slučajno nastao. Baš kad je bio rođendan njegovoj ćerki. Ja mu kažem da imam divnu pesmu da je posluša, on kaže da je odlična. Ja mu tada predložim da snimimo zajedno, on kaže: „Može, komšo, hoćemo”. Došla je u pravom trenutku. 

Ceo intervju sa Samardžićem pogledajte u nastavku.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike