Željko Samardžić progovorio o autoimunoj bolesti koja ga je zadesila: Dugo sam je imao, a da nisam ni znao

25.10.2022

10:10

0

Autor: Marija Mitić

Pevač sada sa redovnom terapijom sve drži pod kontrolom

Željko Samardžić progovorio o autoimunoj bolesti koja ga je zadesila: Dugo sam je imao, a da nisam ni znao
zeljko_samadrzic_24122021_0009 - Copyright Mateja Stanisavljevic/ATAImages

PevačŽeljko Samardžić priznao je nedavno da se suočio sa autoimunom bolešću. Reč je o Hašimotu - sindromu koji smanjuje funkciju štitaste žlezde. Simptomi se mogu javljati mesecima ili godinama, međutim, Željko ih nije prepoznao. Sada je ipak na terapiji kojom drži sve pod kontrolom.

 - To je jedna autoimuna bolest štitne žlezde koja stvara povremene probleme. Čim sam krenuo sa redovnim terapijama, sve je bilo u redu. Svako jutro popijem po jednu tableticu i to je to. Žene uglavnom obolevaju od te bolesti, ali eto, mene je zadesilo i nosim se sa tim kako znam i umem. Kasnije sam saznao da dosta mojih prijatelja ima Hašimoto sindrom, a ja sam ga imao dugo, a da to nisam ni znao - rekao je pevač, a ovaj poremećaj uticao je da promeni životne navike.

ATAImages/Antonio Ahel
Željko Samardžić

Pevač se potom osvrnuo i na svoje nastupe, te penzionerskom životu sa suprugom.

 - Imam svoju penziju, koja mi je dovoljna. Supruga Maja i ja nemamo neke posebne prohteve. Živimo skroman život, ali dostojan svih onih koji pristojno žive, što bih svima poželeo. Nažalost, nisam ja jedini koji je zarađivao od mojih koncerata. Tu su i instrumentalisti, muzičari, ljudi koji se bave rasvetom, kablovima… Velika mi je radost kad im javljam za koncert, verujem da ih ta vest često obraduje više nego mene – skromno je rekao pevač za Story.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike