Nakon navoda Kaline Kovačević o nasilju i zabrani prilaska bivšeg partnera, oglasio se i on: Ovo je njegova strana priče!

31.10.2022

15:15

1

Autor: Marija Mitić

Reković tvrdi da nasilja nije bilo već da su se posvađali zbog ćerkice

Nakon navoda Kaline Kovačević o nasilju i zabrani prilaska bivšeg partnera, oglasio se i on: Ovo je njegova strana priče!
Kalina Kovačević (1) - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Glumica Kalina Kovačević svojim jučerašnjem priznanjem šokirala je javnost. Naime, ona je izjavila kako je navodno trpela nasilje od svog bivšeg partnera - dr Vladimira Rekovića, a sve je kulminiralo glumičinom prijavom za nasilje u porodici. Vladimiru je tada izrečena mera zabrane prilaska Kalini, od mesec dana, a sada se oglasio i on pa dao svoje obrazloženje na ovu temu.

Naime, Reković se javnosti obratio zvaničnim saopštenjem u kojem navodi da u njihovoj tadašnjoj vanbračnoj zajednici nije bilo nasilja, već da je Kalina inicirala ovakav splet događaja iz drugih razloga.

 - Prinuđen sam da reagujem zbog neistina koje je moja bivša partnerka Kalina Kovačević iznela na moj račun, a koji je vaš portal preneo. Neistina je da se desio bilo koji oblik nasilja, već je Kalina iskoristila priliku da me lažno prijavi za navodno nasilje u momentu kada sam, dok je još starateljstvo nad našim detetom bilo zajedničko, odlučio da dete povedem kod svojih roditelja u Užice, što je majka prethodno uskraćivala čitavih godinu dana. Uredno sam tada dao izjavu u policiji, ali zbog same njene izjave po automatizmu su mi izrečene mere zabrane pristupa iako to ni na koji način nije značilo da je nasilja u bilo kom obliku zaista i bilo. Primena hitnih mera je postupak koji se po definiciji preduzima po prijavi jednog od roditelja, makar ona bila i neosnovana, sto se meni upravo i desilo.

Printscreen RTS
Vladimir Reković

- U potpunosti sam sarađivao sa zvaničnim institucijama i tražio zaštititu sopstvenih roditeljskih prava koje mi je majka deteta kontinuirano opstruirala protivno odlukama suda. Prema nedavnom nalazu i mišljenju Centra za socijalni rad, nasilja nema niti ga je bilo, i zato i nema potrebe ni za kakvim merama zaštite koje je majka kao tužilja u postupku tražila. Prema privremenim merama suda, vezano za postupak u toku, našem detetu je konačno omogućeno da sa ocem može i da putuje u Užice. Žalosno je što se ovaj slučaj prezentuje na jedan ovakav način u medijima, skrećući paznju sa stvarnih slučajeva porodičnog nasilja. Bez želje da minimizujem činjenicu da su žene i deca najveće žrtve porodičnog nasilja, svedoci smo jednog trenda obespravljivanja očeva čiji svaki pokušaj borbe za vreme provedeno sa detetom i ostvarivanje roditeljske uloge u životu deteta, postaje predmet manipulacije drugog roditelja.

- Dalje, iznošenje nesitina na moj račun putem medija i to u toku trajanja postupka, predstavlja pritisak na sud, što je apsolutno neprimereno. Posebno smatram da mi je bez ikakve osnove, a usled tendencioznog i delimičnog iznošenja činjenica narušen ugled, zbog čega ću potražiti obeštećenje na sudu. Molim Vas da bez odlaganja u skladu sa članom 83 Zakona o javnom informisanju i medijima objavite moj odgovor na informaciju koja je nepotpuna i maliciozno interpretirana - piše u saopštenju Vladimira Rekovića, prenosi Telegraf.

ATAImages/Antonio Ahel
Kalina Kovačević

Podsećanja radi, glumica je juče govorila o svom pogrešnom ljubavnom izboru, tačnije odnosu sa Vladimirom kada je iznela svoju stranu priče.

- Kako ljudi teško izlaze iz brakova, tako još teže iz neke druge veze. Taj drugi moj izbor je bio, mogu slobodno da kažem, veoma loš. Ovaj put sam mislila da je bio ispravan, da će mi dati sigurnost, da će mojoj starijoj ćerki u kući dati neku potporu, meni slobodu. Na to nisam mogla da pristanem, naročito na trenutke koji su bili toliko tužni i razočaravajući. On je dobio zabranu prilaska meni - kazala je Kalina i otkrila:

- Tome je prethodio događaj u koji su morale da budu uključene institucije koje su vezane za nasilje u porodici i zato mu je bio zabranjen prilazak meni na mesec dana. Ja o tome nikada do sada nisam pričala javno zato što živimo u društvo koje je voajersko. Trudila sam se samo da iz toga izađem što manje okrnjena i što jača po svoju decu, da institucije što bolje urade svoj posao. I nakon svega toga najteži trenutak jeste na neki zdrav način izgraditi odnos i sa njim kako bi moja Anika izrastala u jednu jaku devojku punu samopouzdanja. Jako mi je žao što je do toga uopšte došlo, ali nikakvo nasilje čovek ne treba nikada da trpi. Svesno sam ušla u takav odnos i isto tako izašla jer to je bio loš primer po moje ćerke - ispričala je Kalina u emisiji „Život u balansu-razgovori s dušom“ koja se emituje na Blic televiziji.

Nešto kasnije oglasila se i Vladimirova prva supruga, a više o tome čitajte OVDE.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike