„Nikad nisam bila lice nego ličnost, jedna princeza!" Vendi na Sajmu knjiga o svom delu, pa lažnoj estradi: Tom miljeu ne pripadam!

30.10.2022

16:52

0

Pevačica ne krije koliko je ponosna što se našla tu gde jeste

„Nikad nisam bila lice nego ličnost, jedna princeza!" Vendi na Sajmu knjiga o svom delu, pa lažnoj estradi: Tom miljeu ne pripadam!
Vesna Vukelić Vendi - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Vesnu Vukelić Vendi je ekipa „Premijere - Vikend specijala" posetila je na Sajmu knjiga, gde je ona promovisala svoje delo. Pevačica nije skrivala koliko je ponosna što se našla tu gde jeste, a zatim se dotakla i estrade, kao i onih koji je okružuju dok ona smatra da im tu nije mesto.

- Ponosna sam što sam član ove ekipe, a u suštini, ovo i jeste moje mesto. Ovo je roman, ozbiljno delo koje je zasnovano na istini. Ako ne ponudite misaono delo, ono neće proći, moram to reći iako ja poštujem uvek tuđi rad. Mnogi su prolazili, neki od njih da kažu: „Bravo", a neki da kupe knjigu. Ne mogu biti ponosnija - počela je ona u pomenutoj emisiji, pa zatim nastavila o tome po čemu se ona izdvaja u odnosu na kolege sa scene.

Vesna Vukelić Vendi, ATAImages/Mateja Stanisavljević
 

- Za površnog posmatrača, oni samo vide površno... Takvi ne shvataju pozadinu i ne znaju kakvom miljeu pripadam, ne znaju mi genetiku i razvojni put. Moji nastupi su samo segment moje ličnosti, a knjiga je moje nevidljivo biće... Ja sam osoba koja ima široku lepezu interesovanja. Jesam pevačica, ali to ne znači da ja pripadam tom miljeu - kaže ona, pa nastavlja:

- Uvek se tražilo da čovek bude prosečnih duševnih kapaciteta, te se svi tapšu po ramenu i smeju... Ja se pevanjem bavim da bih digla nivo estrade, estrada nije mulj! Mediokriteti su većina, lažni su, smeju se bez veze... Kada štrčiš onda smetaš i nepoznanica si... Nikada nisam bila lice nego ličnost, neko ko ima svoje dostojanstvo, jedna princeza.

Za kraj, pozabavila se pitanjem - da li se više isplati roman ili pesma?

Vesna Vukelić Vendi, ATAImages/Antonio Ahel
 

- Ovo je moj prvi roman, a poziv mi je pevački... Nastupi jesu različiti i oni donose novac. To je isto kada bi pitali glumca da li želi da bude u filmu ili pozorištu... Šminkane biografije ne prolaze, jer je to nivou jedne novine, zato i nestaju. To se tretira kao polovna roba, a ova knjiga je roman... - kaže Vendi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike