"Doktor Hu" je promenio istoriju: Dejvid Tenant je ponovo tu, svi su zbunjeni, a ovo su detalji njegovog privatnog života!

26.10.2022

05:45

0

Glumac se vratio u franšizu i bacio sve u rebus, a onda je stiglo objašnjenje koje je fanove obradovalo

"Doktor Hu" je promenio istoriju: Dejvid Tenant je ponovo tu, svi su zbunjeni, a ovo su detalji njegovog privatnog života!
Copyright Dejvid Tenant, Džordžija Mofet, Printscren Youtube, National Television Awards

Proteklog vikenda su fanovi serije "Doktor Hu" bili šokirani kada se glumac Dejvid Tenant pojavio na kraju sezone, u kojoj se Džodi Vitaker regeneriše u sledećeg Doktora. Nikome nije bilo jasno šta se dešava, a onda je došla zvanična informacija - on će biti 14. Doktor.

Profimedia
Dejvid Tenant kao Doktor Hu

Prvi put u istoriji serije jedan glumac je dobio priliku da dva puta tumači lik Doktora. Tenant je bio 10. Doktor, a 2010. godine ulogu je predao u ruke Meta Smita, kog su fanovi obožavali, a imali su prilike kasnije da ga gledaju i kao princa Filipa u "Kruni" i Demona u "Kući zmajeva".

Već je poznato da će glumac Šuti Gatva preuzeti vladavinu od Tenanta i to naredne godine. Iako je prvobitno najavljeno da će on biti 14. Doktor, zapravo će biti 15. 

- Dejvid Tenant, prethodno poznat kao 10. Doktor, od sada će biti poznat i kao 14. Doktor. Zbunjeni ste? Ne brinite, čini se da je i on pomalo zbunjen - bilo je zvanično saopštenje koje je izdao BBC, gde se serija emituje.

Kako je sada već poznato, Tenant će se, sa svojim asistentom Donom, koju tumači Ketrin Tejt, vratiti u franšizu za tri specijalne epizode koje će biti emitovane u novembru naredne godine, a ujedno će njima biti obeležena 60. godišnjica serije. Potom će vladavinu predati Šutiju Gatvi

Profimedia
Dejvid Tenant i Ketrin Tejt na setu serije "Doktor Hu"

I dok će 14. Doktora ponovo pratiti verna Dona, Tenanta u stvarnom životu već više od decenije prati supruga Džordžija.

Za fanove serije "Doktor Hu" njihova ljubavna priča je prava fantazija. Džordžijin otac je, zapravo, igrao ulogu 5. Doktora od 1981. do 1984. godine. 

Džordžija se, što je interesantno, pojavila u seriji dok je Tenant tumačio lik 10. Doktora, i to u ulozi njegove ćerke, u epizodi nazvanoj "Doktorova ćerka".

Da sumiramo - Džordžija, koja je igrala Doktorovu ćerku u stvarnom životu je ćerka ranijeg Doktora i udala se za glumca koji je nasledio lik koji je igrao njen otac. Ukoliko ne shvatate o čemu se radi, pronađite sebi fana serije da vam objasni.

Profimedia
Dejvid i Džordžija Tenant

Ona je glumica i producentkinja

Tokom pandemije koronavirusa, Dejvid i Džordžija su radili zajedno na komediji za BBC u kojoj su igrali izmišljene verzije sebe. Ona je priznala da je morala da se bori za tu ulogu.

- Niko očigledno nije želeo da me pusti da to igram. Rečeno mi je od strane kasting direktora da nisam dovoljno ubedljiva kao njegova partnerka. Ja sam pomislila: 'Ali, mi smo u braku! Imamo decu!'. Bukvalno je svaka glumica koja bi mogla da odigra ovu ulogu eliminisana da bi meni dozvolili da igram njegovu ženu - ispričala je Džordžija.

Pored ove uloge, Džordžija je imala još dosta njih, a oprobala se i kao producent. 

Ona je majka i supruga

Nakon kratke veze koju je imala dok je studirala, Džordžija je rodila svoje prvo dete, sina koji je danas poznat kao Taj Tenant. On je, posle dede, majke i očuha, još jedan glumac u porodici, a publika ga najbolje zna po ulozi Egona Targerijena u seriji "Kuća zmajeva".

Printscreen HBO MAX
Taj Tenant u "Kuća zmajeva"

Dejvid i Džordžija su se venčali 2011. godine, nakon tri godine zabavljanja. 

Njih dvoje zajedno imaju petoro dece - Taja, Oliv, Vilfreda, Doris i Birdi. Kada su dobili Oliv, Dejvid je odlučio da usvoji Taja i on nosi njegovo prezime.

Bernard Kribins, koji je u seriji "Doktor Hu" igrao Vilfreda, deku Done Nobl, koja je bila asistent Tenantu dok je igrao 10. Doktora, glumcu je očigledno mnogo značio.

Profimedia
Bernard Kribins

Toliko da je svom sinu dao ime po njegovom liku - Vilfred. To je, donekle, potvrdila Džordžija na svom nalogu na Instagramu, kada se oprostila od Bernarda.

- Ne postoji mnogo ljudi na svetu koji vas inspirišu da nekoliko svoje dece nazovete po njima. Toliko je Bernard bio magičan - napisala je ona tada.

Svi su odmah povezali ime njihovog sina Vilfreda sa likom koji je Bernard tumačio, a kako je Džordžija nagovestila da je nekoliko dece u pitanju, pretpostavlja se da njihova najmlađa ćerka nosi ime Birdi, u čast preminulom glumcu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike