Učesnica kviza održala čas srpskog voditeljki! Ona joj poručila: Neka ste mi rekli (VIDEO)

25.10.2022

10:25

1

Kako je Aleksandra pojasnila, imena ne podležu akcentološkoj normi

Učesnica kviza održala čas srpskog voditeljki! Ona joj poručila: Neka ste mi rekli (VIDEO)
Kristina Radenković - Copyright Kristina Radenković,Antonio Ahel/ATAImages

Kristina Radenković, poznato TV lice, i voditeljka aktuelnog kviza „Stigni me ako znaš” našla se u veoma nezavidnoj situaciji, prilikom razgovora sa jednom od učesnica ovog kviza koji je zabavnog i edukativnog karaktera.

Naime, prilikom izgovaranja imena naredne učesnice koja se zove Aleksandra, ona je pogrešno akcentovala njeno ime, zbog čega je kandidatkinja, rešila da joj pojasni da imena ne podležu akcentološkoj normi, te da se prvi slog ne naglašava. 

- Pošto su mi roditelji dali ime Aleksandra, a imena ne podležu akcentološkoj normi, ali možemo da korigujemo komunikološkinju u komunikologicu, jer se imenica izvod od imenice komunikolog, a ne od prideva komunikološki, pa kad smo već na RTS-u hajde malo da naučimo - rekla je Aleksandra. 

- Tako je, hajde! Neka ste mi rekli, tj. našem scenaristi. Ja volim kad neko pokaže snagu - dodala je voditeljka Kristina.

 

 

Ovaj snimak je postao viralan na društvenim mrežama, a korisnici istih su dali svoj sud i pružili podršku učesnici kviza koja je na Javnom servisu održala i čas edukacije, kada su akcenti u pitanju.

- „U ime ne diraj. Kakva drskost i gordost, posebno pr kraju kad se cedi od muke i kiseline. Aleksandri svaka čast”, „Žena ima stalni trip da nekoga ispravi i vreme je da joj neko spusti...Jezik je živa stvar i naravno da dolazi do greške u akcentu ili padežu”, „Sasula je”, „Bilo je i vreme, carski” - bili su neki od komentara na društvenim mrežama.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike