Dea otkrila nepoznate detalje stravične nesreće posle koje umalo nije ostala bez ruke: Mislila sam da će me preseći napola!

20.10.2022

08:05

0

Nova ispovest Đurđevićeve je mnoge ostavila bez reči

Dea otkrila nepoznate detalje stravične nesreće posle koje umalo nije ostala bez ruke: Mislila sam da će me preseći napola!
Dea Đurđević - Copyright Beoinfo

Početkom februara 2019. godine voditeljka Dea Đurđević doživela je strašnu nesreću, kada joj je autobus umalo otkinuo ruku dok je stajala na trotoaru. Prisećajući se tog dana, objasnila je najpre kako na takvu katastrofu ništa nije ukazivalo, a da je kasnije non-stop mislila na svoju majku, koja je ceo svoj život posvetila njoj.

Dea je bila, kao i obično, krenula na posao i ne sluteći koliko će joj se život promeniti. Zatim, vozilo jedne devojke udarilo je u njeno i tako je „klupko nesreće krenulo da se odmotava".

- Tog dana sve je bilo obično, sve je bilo normalno, krenula sam na posao... Taj 7. februar nije bio kao ovaj 7. februar, sećam se da sam ovog nosila majicu na kratke rukave i neku košuljicu, tada sam nosila bundu, mnogo je bilo hladno i nekako se stvorila ona kao skrama na asfaltu, ja sam usporila jer sam videla da je klizavo, međutim devojka iza mene nije i ona me je udarila otpozadi kolima i kao da me nepropisno parkirala ispred Dragiše Mišovića. Mi smo počele da se dogovaramo, kao što obično tako biva, rekla sam da nema veze, samo je branik, kao da je bitan branik... Bitno je da ne zakasnim na posao. Još ja nju zamolim da dođe na trotoar da je ne ubije nešto na ulici - pamti Dea.

Tada, pozvala je svoju producentkinju, ne bi li je obavestila o kašnjenju.

„Pazi!"

- Mislim da je ona ostala da uključi sva četiri i sve ostalo što treba. Ja sam pozvala moju producentkinju Mašu da joj kažem da ču kasniti i da zamolim, imamo divne vozače, da nam malo pripomognu, da pomere kola. Devojka me zamolila da ne zovem policiju, rekla sam da nema nikakvih problema. To je sve trajalo minut i po dva. To je tako neznatno brzo bilo, znam samo da je ona viknula meni u jednom momentu: „Pazi!”, da sam ja digla glavu i videla crveni autobus i da sam uradila ovo (prekrila levom rukom lice). I onda me zakucao autobus od 12 tona u zid. Vukao me je nekoliko metara. Sećam se da sam lupala rukom u prozor da se zaustavi. Moj strah je bio ako je on sad zgazio na kočnicu presećiće me na pola, toga se sećam da sam pomislila. Uopšte ne znam odakle mi ta ideja, ali to je tako bilo. Sećam se da sam videla svoju ruku i da mi je bilo jezivo - otvorila je dušu ona.

Dea Đurđević, Printscreen „Sceniranje" Kurir TV
 

Voditeljka se zatim prisetila i trenutka kada je videla da joj je ruka otkinuta. To nikako nije mogla da prihvati.

- To je tako bolelo, ja ne znam da objasnim tu vrstu bola. Onda, neprihvatanje, ja vidim ruku tamo, a vidim je i ovde. Ja smatram da je moja ruka samo negde iza. Ja je negde iza vidim, a ustvari je nema. I, tada shvatiš zapravo šta ti je najvažnija stvar na svetu. Tada sam pomislila da se mami nisam zahvalila... Dok sam ležala, u međuvremenu je meni samo jedna devojka prišla a ja sam vikala ljudima da zovu hitnu pomoć… - objašnjavala je, pa nastavila dalje o svojim tadašnjim razmišljanjima.

- Dok sam ležala na ulici, razmišljala sam da se nisam mami dovoljno zahvalila što je ceo život posvetila meni, što, to možeš da kažeš svaki dan, hvala ti na svemu, što mora to kad se opršataš... Tad mi je bilo žao što Mladena nisam poljubila kad sam krenula nego smo samo rekli vidimo se na poslu. Od tog 7. febrauara 2019. nisam izašla iz stana a da ga nisam poljubila. Razmišljala sam i zašto se sa bakom nisam čula veče pre. Ja nju zovem svako veče, ali to veče pre nezgode je nisam pozvala ne znam iz kog razloga. I onda shvatiš šta je važno – zaključila je Dea u emisiji „Na terapiji sa Slavicom Đukić Dejanović".

Dea Đurđević, ATAImages/ PVJ
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike